Search Engine Advertising (SEA)

Het aantrekken van de juiste bezoekers naar jouw digitale platform is cruciaal om succesvol te kunnen zijn en om doelstellingen te behalen. Je bent tenslotte ooit begonnen met jouw digitale platform om een bepaald product of dienst beschikbaar te maken voor jouw doelgroep. Een website of app is niets waard als niemand deze kan vinden. Een manier hiervoor is het inzetten van Search Engine Advertising (SEA).

Meer weten over SEA?

Comaxx helpt jou om de juiste bezoekers naar jouw platform te krijgen via SEA. Wij zorgen ervoor dat je op relevante zoektermen vindbaar bent in de zoekmachines en dat hier het maximale rendement uit wordt behaald. We denken onder andere mee over budget, bereik, strategie, data collectie en concurrentie. 

Wat is Search Engine Advertising?

Met SEA kun je op verschillende kanalen adverteren binnen het netwerk van zoekmachines. Zo kun je op Google adverteren met Search, Shopping, Display, Video en Mobiele campagnes. Google Search, ook wel tekstadvertenties genoemd, zijn ideaal in te zetten voor het behalen van hoog online rendement. Met Shopping advertenties worden de producten van een webshop weergegeven bovenaan de zoekresultaten. Perfect om een boost te geven aan E-commerce omzet. Google Search en Shopping zijn de kanalen waarmee er geadverteerd wordt binnen de zoekresultaten. Echter kun je ook adverteren op andere netwerken, zoals Youtube. Adverteren op YouTube kan zowel met video als display advertenties. Het ligt er maar net aan wat het doel is van jouw campagne. Wil je bezoekers opnieuw benaderen? Dan is Remarketing (Retargeting) dé oplossing. Wil je juist jouw naamsbekendheid vergroten? Dan richt je je uiteraard op een andere doelgroep. Tot slot kan er ook geadverteerd worden op Mobiele devices, denk bijvoorbeeld aan advertenties in een applicatie. Dat is hier een uitstekend voorbeeld van.

Wist je dat naast Google er ook geadverteerd wordt op Bing? Bing is de een na grootste zoekmachine die online gebruikt wordt. Daarom mag dit kanaal zeker níet ontbreken in jouw SEA strategie.

SEA: onze aanpak

1Zoekwoordenscan Op welke zoekwoorden adverteer je op dit moment? Wat zijn de huidige resultaten? Zijn er misschien andere zoektermen beschikbaar die betere kansen bieden? Wij gaan ermee aan de slag en zoeken het voor je uit. Daarnaast adviseren we wat er mogelijk is en beter kan.
2Analyse van de CTR Hoe vaak klikken bezoekers jouw advertenties in Google aan? We beoordelen de Click Through Rate (CTR) en adviseren je waar het misschien beter kan. Wij hebben ervaring met talloze campagnes voor kleine, grote(re) en grote klanten voor B2C en B2B.
3Nieuw plan van aanpak Zoek je naar een compleet advies of een volledig plan van aanpak? Wij analyseren jouw website, de markt en geven je aan hoe we het zouden aanpakken. Zo weet je zeker dat we op het gebied van SEA effectief voor je aan de slag kunnen.

Wij zijn jouw Google Ads bedrijf dat nadenkt over die beste positie binnen de advertenties. Dus wil je hoe dan ook helemaal bovenaan staan? Of ervoor zorgen dat je binnen het beschikbare budget zolang mogelijk kunt adverteren? Wij begrijpen dat je verschillende doelstellingen kunt hebben. Of dat de doelstelling per zoekterm kan variëren. Daar houden we rekening mee. En heb je weinig ervaring met SEA of wil je voor het eerst aan de slag met Google Ads?

Neem contact met ons op!

SEA als onderdeel van de digitale marketing strategie

Nog beter is SEA onderdeel te laten zijn van een bredere digitale marketing strategie waarin online kanalen elkaar kunnen ondersteunen. Hiermee bedoelen we dat de inzet van bijvoorbeeld social media naast SEA ervoor kan zorgen dat er een extra goede vindbaarheid wordt gecreëerd (zogenaamde ondersteunde conversies). Uiteindelijk is SEA onderdeel van de klantreis en door dit kanaal op de juiste manier in te zetten kun je kwalitatief goede bezoekers aantrekken. 

Waarom je kiest voor Comaxx Search Engine Advertising

Wil je jouw doelgroep optimaal bereiken met Search Engine Advertising? Comaxx zet net dat stapje extra om dit voor elkaar te krijgen. Precies wat je van een partner mag verwachten. We werken niet voor jou maar met jou. We doen het samen en jij kunt op deze manier profiteren van onze uitgebreide expertise op het gebied van SEA. Daag ons uit en we behalen de beste resultaten. Aarzel niet en neem contact met ons op

Onze marketing partners

Op zoek naar een SEA-specialist?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder! 

  • Meer dan 20 jaar ervaring

  • Award winning

  • Online groei gegarandeerd

Wij behaalden resultaten voor
  • royalcanin
  • dc klinieken

Of bereik ons via

Maandag tot en met vrijdag 08:30 – 17:30

lijn