SEO – Search Engine Optimization

Wil je online beter gevonden worden door zoekmachines zoals Google? Door de juiste SEO (Search Engine Optimization) technieken toe te passen, trek je meer bezoekers naar je website. Het duurt meestal een paar maanden totdat het resultaat zichtbaar wordt, maar het effect blijft lang doorwerken.

Je krijgt er relevante bezoekers en conversies voor terug. En dat zonder online adverteren met advertentiekosten. SEO is namelijk de onbetaalde manier van beter ranken in zoekmachines om bezoekers aan te trekken.  

Neem contact op

De basis van zoekmachine optimalisatie

Er zijn verschillende aspecten die ervoor zorgen dat jouw website beter vindbaar wordt binnen de zoekmachines, zoals Google en Bing. Binnen zoekmachine optimalisatie zijn er drie belangrijke componenten en dat zijn Content, Techniek en Autoriteit.

Op deze pagina vind je wat Comaxx op SEO vlak voor jouw business kan betekenen.

De drie componenten van SEO

01 Content

SEO-teksten dragen bij aan het beter gevonden worden in zoekmachines, zoals Google. Daarnaast laat je de bezoekers tegelijkertijd kwalitatieve content zien. De content kan worden verwerkt op de belangrijkste pagina’s, zoals product pagina’s (PDP), blogs en andere relevante pagina’s. We combineren data met onze kennis om maximale resultaten te behalen.

Content Marketing

02 Techniek

De manier waarop een website is gebouwd heeft invloed op de organische ranking in Google en Bing. Alle technische aspecten daarvan vormen de basis voor technische SEO. Bij het ontwikkelen van een nieuwe website is het belangrijk dat de migratie goed gaat, omdat die enorme impact kan hebben op opgebouwde autoriteit. Wij beschikken over de juiste kennis om dit soepel te laten verlopen.

Technische SEO

03 Autoriteit

De autoriteit van een website laat zien hoe betrouwbaar de zoekmachines, de informatie op jouw website, vindt. Hoe beter de reputatie van de website is, hoe hoger Google jou laat scoren.

Linkbuilden

Samenwerken?

Klaar om het maximale uit jouw SEO strategie te halen? Neem contact met ons op! 

  • Samen online succes behalen
  • Ontvang vrijblijvend persoonlijk en professioneel advies
  • Meer dan 20 jaar online ervaring

 

Comaxx neemt je privacy serieus, dus we gebruiken jouw persoonsgegevens alleen voor administratieve doeleinden en om de producten en services te leveren die je bij ons opvraagt. Uitschrijven kan op elk gewenst moment. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

Veel gestelde vragen over SEO aan Comaxx

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Het is het optimaliseren van uw website of webshop om deze beter vindbaar te maken in zoekmachines zoals Google. Hoe hoger uw website in de zoekresultaten staat, hoe meer bezoekers u kunt verwachten.

Waarom is SEO belangrijk?

SEO is belangrijk omdat het u kan helpen om meer bezoekers naar uw website te krijgen. Meer bezoekers kunnen leiden tot meer omzet, meer leads of meer andere gewenste doelen.

Wat zijn de belangrijkste factoren van SEO?

De belangrijkste factoren voor SEO zijn:

  • Kwalitatieve content: Je website moet waardevolle en nuttige content bevatten die relevant is voor jouw doelgroep.
  • Techniek: Je website moet technisch goed in elkaar zitten en snel laden.
  • Backlinks: Je website moet backlinks hebben van andere websites. Backlinks zijn signalen naar zoekmachines dat je website betrouwbaar is.
  • On-page optimalisatie: Je website moet geoptimaliseerd zijn voor de zoektermen waarop je wilt scoren.
  • Off-page optimalisatie: Naast on-page optimalisatie is er ook off-page optimalisatie. Dit zijn activiteiten die je buiten jouw website om doet om de vindbaarheid te verbeteren, zoals linkbuilding en social media marketing.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaat zie van SEO?

Het kan enkele maanden duren voordat u resultaat ziet van SEO. Dit komt omdat het tijd kost om backlinks te verzamelen en je website te optimaliseren voor zoekmachines. Echter, met de juiste inspanningen kunnen wij op termijn zeker resultaat behalen.

Hoeveel kost SEO?

De kosten voor SEO kunnen variëren. Je kan SEO zelf doen, maar je kunt ook een het SEO team van Comaxx inhuren. De kosten hiervan hangen af van de werkzaamheden die je wilt laten uitvoeren. Het voordeel is dat wij de kennis en expertise in huis en hebben zijn en blijven up to date met de doorgaande veranderingen en alle updates van de zoekmachines.

Kan Comaxx mij helpen met SEO?

Neem gerust contact op met Comaxx of bezoek ons, als je nog andere vragen hebt over SEO. We helpen je graag verder!

Wij realiseerden
extra online groei voor: