Webdevelopment bureau

Webdevelopment betreft het bouwen van websites voor zowel het internet als voor intranet. Van het bouwen van een simpele enkele statische pagina van platte tekst tot complexe websites, webshops en apps. Maar wat komt er kijken bij webdevelopment? Hoe zorg je ervoor dat jouw website of webshop niet alleen functioneel is, maar ook veilig, gebruiksvriendelijk, en bovenal succesvol? Onze webdevelopers bij Comaxx kunnen jou daarbij helpen!

Neem contact op

Webdevelopment

Webontwikkeling is een breed veld dat het gehele proces van het bouwen, ontwerpen, en onderhouden van websites omvat. Het gaat niet alleen om de technische aspecten zoals coderen en programmeren, maar ook om het creëren van een effectieve gebruikerservaring (UX design) en het optimaliseren van websites voor zoekmachines (SEO). Een cruciaal onderdeel van moderne webontwikkeling is het ontwerp van responsieve websites. Deze websites passen zich automatisch aan verschillende schermformaten aan, wat essentieel is om een optimale gebruikerservaring te bieden op zowel desktops als mobiele apparaten.

Belang van responsive design

Responsive design is niet meer weg te denken bij webdevelopment, zeker omdat veel gebruikers websites en webshops bekijken via mobiele apparaten. Een website die zich naadloos aanpast aan verschillende schermformaten biedt niet alleen een betere gebruikerservaring maar helpt ook bij het verbeteren van de positie van de website in zoekmachineresultaten. Google en andere zoekmachines geven namelijk de voorkeur aan websites die mobielvriendelijk zijn, wat betekent dat responsieve websites een hogere ranking kunnen verwachten.

Het ontwerpen van een responsieve website houdt rekening met verschillende aspecten, zoals flexibele lay-outs, afbeeldingen die zich aanpassen aan het scherm van de gebruiker, en mediaqueries die de CSS-instructies aanpassen op basis van de breedte van het scherm. Dit zorgt ervoor dat de content op de meest optimale manier wordt gepresenteerd, ongeacht het apparaat dat wordt gebruikt om de website te bekijken.

Onze webdevelopers bij Comaxx weten alles van responsive design en webdevelopment. Neem contact op voor meer informatie of plan een vrijblijvend gesprek in om de mogelijkheden en jouw wensen te bespreken.

Front-end en back-end development: wat is het?

Zoals je hieronder ziet bestaat het webdevelopment voor een website, webshop of applicatie uit een front-end- en een back-end-gedeelte. Deze afdelingen gaan hand aan hand met elkaar. Bovendien communiceren wij volgens korte lijnen. Dus wil je de webdeveloper een vraag stellen of ben je benieuwd of we een extra functie kunnen integreren? Het directe contact maakt het makkelijker om vlot te schakelen. Zo weet je zeker dat we werken aan wat jij op dat moment belangrijk vindt.

Front-end

Hoe komt het er straks uit te zien? We ontwerpen de ‘voorkant’ van de website of webshop. Daarvoor gebruiken we programmeertalen zoals HTML, CSS en JavaScript in de Front-end. Wij ontwerpen wat jij in gedachten hebt. Of we verrassen met een fris design zoals je dat zelf niet had kunnen bedenken.

Back-end

Aan de achterkant moet het technisch allemaal werken de Back-end. We ontwikkelen technische oplossingen voor de functies die jij graag toevoegt. Bovendien kunnen we vanuit een API koppelingen verzorgen naar een ERP-, CRM- of POS-systeem. We blinken uit in zowel JavaScript, PHP en bijvoorbeeld MySQL, waar we je natuurlijk ook in gewone mensentaal over kunnen uitleggen.

Samenwerken?

Klaar om samen het maximale uit jouw organisatie te halen? Neem contact met ons op! 

  • Samen online succes behalen
  • Ontvang vrijblijvend persoonlijk en professioneel advies
  • Meer dan 20 jaar online ervaring

 

Comaxx neemt je privacy serieus, dus we gebruiken jouw persoonsgegevens alleen voor administratieve doeleinden en om de producten en services te leveren die je bij ons opvraagt. Uitschrijven kan op elk gewenst moment. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

Wij realiseerden extra online groei voor: