“Het succes van SEA begint bij de kwaliteit van je website”

  • Edwin Vlems

“Ja, de kwaliteit van een website is cruciaal voor het succes van je SEA-campagnes,” benadrukt Rachel Swaab, SEA-specialist bij Comaxx. Deze uitspraak vormt de kern van haar visie op Search Engine Advertising (SEA) en onderstreept het belang van een solide basis voordat men begint met adverteren op het internet.

Wie ben je en wat doe je?

Rachel Swaab is met haar 31 jaar een ervaren SEA-specialist, geboren en getogen in Amsterdam en nu woonachtig in Noord-Brabant. Ze startte haar carrière als SEA-marketeer na haar studie en heeft sindsdien gewerkt voor verschillende bedrijven, voordat ze de overstap maakte naar Comaxx. Hier werkt ze nu 2,5 jaar en heeft ze de rol van teamlead binnen het online marketingteam op zich genomen.

Tijdens het gesprek benadrukt Swaab dat de kwaliteit van een website enorm veel invloed heeft op de prestaties van SEA-campagnes. Aspecten zoals site-structuur, conversiegerichtheid, navigatie en paginasnelheid spelen een cruciale rol. Ze vindt het zonde als bedrijven investeren in advertentiebudgetten zonder dat de fundering – de website zelf – optimaal is ingericht voor adverteren.

Rachel Swaab

De rol van SEO in SEA-successen

Swaab gaat verder in op het belang van SEO voor SEA. Ze legt uit dat Google beide aspecten beoordeelt en dat een goede SEO-basis bijdraagt aan de efficiëntie en effectiviteit van SEA-campagnes. Aspecten zoals techniek, content, autoriteit via linkbuilding, maar ook overtuigende content en een mobielvriendelijke website zijn essentieel.

Bij Comaxx hanteren ze een ‘funnel-up’ benadering, waarbij eerst gekeken wordt naar de basis: de kwaliteit van het platform. Metingen, SEO en gebruikerservaring zijn allemaal aspecten die in orde moeten zijn voordat men uitbreidt naar performance kanalen zoals Google Ads, social advertising of e-mailmarketing.

SEO versus SEA

Tot slot benadrukt Swaab dat, hoewel SEA een krachtige manier is om op korte termijn verkeer en conversies te genereren, SEO in haar ogen nog belangrijker is. SEO legt de basis waarop SEA kan floreren, waardoor ze elkaar mooi aanvullen.

Rachel Swaab’s visie op SEA onderstreept het belang van een holistische aanpak van online marketing, waarbij de kwaliteit van de website centraal staat. Door te investeren in een sterke basis, kunnen bedrijven hun SEA-campagnes optimaliseren en hun online aanwezigheid effectief vergroten.

Samenwerken?

Klaar om samen het maximale uit jouw organisatie te halen? Neem contact met ons op! 

  • Samen online succes behalen
  • Ontvang vrijblijvend persoonlijk en professioneel advies
  • Meer dan 20 jaar online ervaring

 

Comaxx neemt je privacy serieus, dus we gebruiken jouw persoonsgegevens alleen voor administratieve doeleinden en om de producten en services te leveren die je bij ons opvraagt. Uitschrijven kan op elk gewenst moment. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

Wij realiseerden
extra online groei voor: