Hoe je door AI in SEA de conversies kunt verhogen

Artificial Intelligence (AI) is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden in de wereld van online marketing. Het wordt gebruikt om advertenties te optimaliseren en te personaliseren om zo de conversies te verhogen. We leggen je uit wat de invloed van AI op Search Engine Advertising (SEA) is en hoe je deze technologie gebruikt om je conversies te verhogen. 

Wat is AI en SEA? 

AI is een technologie waarmee computers en machines worden ontwikkeld die in staat zijn om taken uit te voeren die normaal gesproken menselijke intelligentie vereisen. SEA is een betaalde marketingmethode waarbij advertenties worden geplaatst in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Door gebruik te maken van SEA vergroten bedrijven hun zichtbaarheid in de zoekresultaten en leiden meer verkeer naar hun website. 

Hoe kan AI de effectiviteit van SEA vergroten? 

AI kan de effectiviteit van SEA vergroten door het mogelijk te maken om geautomatiseerde biedstrategieën te implementeren. Hieronder volgen enkele manieren waarop je AI gebruikt om de effectiviteit van SEA te vergroten: 

 • Automatische biedstrategieën
  Met AI stel je automatische biedstrategieën in om de prestaties van advertenties te optimaliseren. De machine learning-algoritmen kunnen de prestaties van je advertenties monitoren en automatisch biedingen aanpassen om de beste resultaten te behalen. 
 • Zoekwoord targeting 
  Door AI kan je zoekwoord targeting optimaliseren door te kijken naar de relevantie van zoekwoorden en deze aan te passen aan de zoekintentie van de gebruiker. Hierdoor worden advertenties alleen getoond aan mensen die op zoek zijn naar wat je te bieden hebt, waardoor de kans op conversies vergroot. 
 • Dynamische advertenties 
  Met de inzet van AI maak je dynamische advertenties die zich aanpassen aan de individuele behoeften van de gebruiker. Dit betekent dat advertenties zich automatisch aanpassen op basis van de zoekopdracht van de gebruiker, waardoor de relevantie van de advertentie vergroot en de kans op conversies . 

Hoe verhoogt AI conversies? 

Door gebruik te maken van AI in SEA wordt de kans op conversies groter. Hieronder volgen enkele manieren waarop je AI kunt gebruiken om conversies te verhogen: 

 • Targeting van doelgroepen
  Gebruik AI om doelgroepen te targeten op basis van demografische gegevens, interesses en gedrag. Door advertenties aan te passen aan de interesses van de doelgroep, kan je de kans op conversies vergroten. 
 • Optimalisatie van landingspagina’s 
  Ook gebruik je AI om landingspagina’s te optimaliseren op basis van de zoekintentie van de gebruiker. Hierdoor verbetert de gebruikerservaring. 
 • A/B-testen 
  Met AI kan je automatisch A/B-testen uitvoeren om te zien welke advertenties het beste presteren. Hierdoor kan je snel de prestaties van advertenties verbeteren. 
 • Voorspellingen en aanbevelingen 
  AI wordt ingezet om voorspellingen te doen over het gedrag van gebruikers en om aanbevelingen te doen voor advertenties die aansluiten bij hun interesses en zoekgedrag. Hierdoor kan je gerichte advertenties laten zien die de kans op conversies verhogen. 

Tools en toepassingen 

AI kan je helpen om betere resultaten te behalen en efficiënter te werken in je SEA strategie. Hieronder vind je verschillende tools die je kunt gebruiken om AI toe te passen in je SEA strategie: 

 • Machine learning:
  Optimaliseer biedingen en advertenties op basis van historische data. 
 • Programmatic advertising:
  Automatiseer het kopen van advertentieruimte op basis van real-time bidding (RTB) technologie. 
 • Predictive analytics:
  Krijg inzicht in welke zoekwoorden en advertenties waarschijnlijk de meeste conversies zullen opleveren. 
 • Chatbots en virtual assistants:
  Beantwoord klantvragen automatisch en stimuleer conversies. 

Door deze AI-toepassingen te gebruiken, kun je sneller en accurater inspelen op veranderingen in de markt en het gedrag van je doelgroep. Zo kun je bijvoorbeeld realtime biedingen aanpassen op basis van het gedrag van de gebruiker en daardoor meer conversies genereren. Met behulp van machine learning optimaliseer je de biedingen en advertenties van je SEA-campagnes automatisch, waardoor je meer waarde haalt uit je marketingbudget. Met chatbots en virtual assistants help je potentiële klanten snel en begeleid je ze in het aankoopproces, wat kan leiden tot hogere conversies. 

De mogelijkheden van AI voor SEA 

AI biedt veel mogelijkheden om SEA te optimaliseren. Door gebruik te maken van geautomatiseerde biedstrategieën, zoekwoord targeting, dynamische advertenties en targeting van doelgroepen, kan je advertenties aanpassen aan de interesses en zoekintenties van gebruikers. Door AI te gebruiken om landingspagina’s te optimaliseren, A/B-testen uit te voeren en voorspellingen te doen over het gedrag van gebruikers, kan je de prestaties van advertenties verbeteren en de kans op conversies vergroten. Het is daarom belangrijk voor marketeers om AI te omarmen en te kijken hoe het kan worden geïntegreerd in hun SEA-strategieën om zo het beste resultaat te behalen. 

Samenwerken?

Klaar om samen het maximale uit jouw organisatie te halen? Neem contact met ons op! 

 • Samen online succes behalen
 • Ontvang vrijblijvend persoonlijk en professioneel advies
 • Meer dan 20 jaar online ervaring

 

Comaxx neemt je privacy serieus, dus we gebruiken jouw persoonsgegevens alleen voor administratieve doeleinden en om de producten en services te leveren die je bij ons opvraagt. Uitschrijven kan op elk gewenst moment. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

Wij realiseerden
extra online groei voor: