Google Shopping

Google Shopping is een onderdeel van SEA (Search Engine Advertising) en is een van de krachtigste advertentiemiddelen voor e-commerce bedrijven. Het stelt webshops in staat om hun producten direct en visueel in de zoekresultaten te tonen, wat leidt tot een hogere zichtbaarheid en meer verkoop. Naast de Shopping advertenties raden wij het aan om tekstadvertenties in te zetten in jouw SEA strategie. 

Neem direct contact op

Google Shopping ads uitbesteden

Het opzetten en beheren van succesvolle Google Shopping campagnes kan een uitdaging zijn als je niet veel ervaring hebt met adverteren binnen Google Ads. Het kan lastig zijn om de juiste zoekwoorden, product feed optimalisaties en campagnestrategieën op te zetten die de best mogelijke resultaten opleveren. Veel bedrijven worstelen met het vinden van de perfecte balans tussen budgetten, biedstrategieën en het effectief targeten van de juiste doelgroepen. Dit proces vereist een diepgaande kennis van de Google Ads interface, evenals een grondig begrip van hoe consumenten online zoeken en winkelen.

Daarom pakken wij dit graag voor je op! Ons team bestaat uit SEA-experts die jarenlange ervaring hebben in het beheren en optimaliseren van Google Shopping campagnes. We begrijpen de complexiteit van de markt en beschikken over de expertise om jouw producten zichtbaar te maken voor een breder publiek. Ons doel is om jouw rendement op advertentie-uitgaven (ROAS) te maximaliseren door het toepassen van geavanceerde technieken en strategieën.

Wij bieden een uitgebreide service aan

  1. Diepgaande Markt- en Zoekwoordanalyse: We identificeren de meest relevante en winstgevende zoekwoorden die jouw potentiële klanten gebruiken.
  2. Product Feed Optimalisatie: We zorgen ervoor dat je productgegevens nauwkeurig en up-to-date zijn, zodat je advertenties voldoen aan de specificaties van Google Shopping en hoog scoren in zoekresultaten.
  3. Strategische Campagneopbouw: We creëren gestructureerde campagnes die zijn ontworpen om je producten op de meest effectieve manier te promoten, inclusief het gebruik van segmentatie op basis van productcategorieën, prijspunten en doelgroepen.
  4. Geavanceerde Biedstrategieën: We implementeren dynamische biedstrategieën die zijn afgestemd op jouw specifieke bedrijfsdoelen en marktomstandigheden.
  5. Continue Monitoring en Optimalisatie: We houden je campagnes voortdurend in de gaten en passen waar nodig aan om de prestaties te verbeteren. Dit omvat het A/B testen van advertentievarianten, het aanpassen van biedingen, en het optimaliseren van de product feed.
  6. Gedetailleerde Rapportage en Analyse: We voorzien je van regelmatige rapporten die inzicht geven in de prestaties van je campagnes, zodat je precies weet wat werkt en waar er nog ruimte is voor verbetering.

Google Merchant Center

Google Merchant Center is een tool voor Google Shopping om webshops of e-commerce bedrijven te helpen om hun producten online zichtbaar te maken en te verkopen. Je kunt er eenvoudig producten van je e-commerce winkel aan toevoegen en deze promoten via verschillende kanalen, waaronder Google shopping-advertenties en Google Display ads. Wanneer je een Google Merchant Center-account voor je bedrijf maakt, geef je informatie door over de producten die te koop aangeboden worden in je webshop. Als iemand vervolgens op Google naar een van deze producten zoekt, wordt de meest relevante productadvertentie getoond. Op die manier bereiken potentiële klanten jouw webshop en kunnen direct tot aankoop overgaan. 

Ons team, bestaande uit Google Shopping-experts, kan je helpen bij het opzetten van een Google Merchant Center account. Van het aanmaken van je account tot het optimaliseren van je productfeeds, wij zorgen ervoor dat jouw webshop de aandacht krijgt die het verdient.

“ Er zit veel kennis bij Comaxx, ik sta nu een stuk steviger in mijn schoenen in het werken met Google Ads “

Samenwerken?

Klaar om het maximale uit jouw SEA strategie te halen? Neem contact met ons op! 

  • Samen online succes behalen
  • Ontvang vrijblijvend persoonlijk en professioneel advies
  • Meer dan 20 jaar online ervaring

 

Comaxx neemt je privacy serieus, dus we gebruiken jouw persoonsgegevens alleen voor administratieve doeleinden en om de producten en services te leveren die je bij ons opvraagt. Uitschrijven kan op elk gewenst moment. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

Wij realiseerden
extra online groei voor: