120 kandidaten in 1 maand door Comaxx

“Door recruitment campagnes van Comaxx hebben we via Indeed binnen een maand 120 kandidaten binnengehaald. Ik kan Comaxx zeker aanbevelen voor recruitment marketing, fijne samenwerking en goede adviezen.”

Janneke van Loon – Corporate recruiter CZ CZ

120

Kandidaten in 1 maand

€20

Per kandidaat

A / B test

All jobs campagne

CZ is één van de grootste zorgverzekeraars zónder winstoogmerk. Als missie willen ze betaalbare en goede zorg bieden voor iedereen. Sinds begin 2023 werken wij samen met CZ. Als Indeed partner zijn we gespecialiseerd in recruitment marketing en zorgen wij ervoor dat er meer geschikte kandidaten reageren op vacatures van CZ. 

Op zoek naar personeel? Via vacaturesite Indeed kun je snel een grote doelgroep bereiken om zo de juiste kandidaat te vinden voor jouw functies. Met de zoekmachine kunnen werkzoekenden miljoenen vacatures bekijken. Naast de gratis vermeldingen van vacatures heb je ook gesponsorde vacatures. Deze komen bovenaan de pagina te staan bij de juiste zoekopdrachten. Hiermee kun je direct de juiste kandidaten werven omdat deze vacatures als eerste gezien worden. Een voordeel van Indeed is dat je alleen betaalt wanneer je resultaten boekt, en dus niet voor elke gesponsorde vacature. Daarnaast werkt Indeed zeer flexibel en zit je niet vast een contracten.

Zorg die verder gaat

Werken bij CZ is gevarieerd en er zijn vacatures beschikbaar binnen elk vakgebied. Voor deze vacatures wil CZ graag geschikte en relevante kandidaten vinden. Als Indeed partner helpen wij CZ met het optimaliseren van de vacatures en zetten wij sterke campagnes neer.

Wat heeft Comaxx voor CZ gedaan?

Omdat CZ het Indeed-account nog niet volledig benutte, liepen ze hierdoor kandidaten mis. Het doel is om meer geschikte kandidaten te werven voor de openstaande vacatures. Eerst hebben we een campagne opgezet richting de website van CZ. Hiermee werden kandidaten doorgestuurd richting de website. Daarnaast hebben we gebruik gemaakt van direct solliciteren in Indeed, dit is een andere methode. Door beide methodes te A/B-testen zag je welke het beste werkte voor CZ. Het resultaat van direct solliciteren bleek de kosten per kandidaat 2x zo laag te maken en het resultaat 2x zo hoog te krijgen.

Naast de manier van solliciteren hebben we de vacatures geoptimaliseerd en geven we advies over het inrichten van de vacatures. Kandidaten zoeken namelijk op zoekwoorden die relevant voor hen zijn. Zo zoeken zij minder snel op datagedreven online contentspecialist maar zoeken eerder op contentspecialist. Hoe relevanter je titel van je vacature is, hoe beter vindbaar je bent op Indeed. Via de recruitmentinzichten-portal op Indeed zoek je naar relevante zoektermen die je doelgroep gebruikt. De vacatures zijn geoptimaliseerd waardoor ze hoger in de zoekresultaten getoond worden. Dit doen we door regelmatig onderzoek te doen met behulp van de functies in Indeed.

Wat heeft het opgeleverd?

Comaxx heeft CZ geholpen bij het plaatsen van vacatures op Indeed en het optimaliseren van de wervingscampagnes. Sinds het begin van de campagne zijn het aantal kandidaten al flink gestegen. Zo zijn er binnen de eerste twee maanden al 120 kandidaten gevonden voor de vacatures van CZ. De gemiddelde kosten per kandidaat kon daarnaast laag blijven, zelfs onder de €20. Deze kandidaten zijn voornamelijk gevonden door de inzet van Indeed (recruitment) campagnes.

Aan de slag met recruitment marketing en voor je eigen organisatie meer (geschikte) kandidaten werven?

Heb jij meerdere vacatures openstaan en krijg je niet de goede kandidaten die solliciteren? Ga dan aan de slag met de vele functies die Indeed aanbiedt zodat jouw vacatures beter gevonden worden. Wij kunnen je helpen bij deze vorm van marketing: recruitment marketing!