‘Funnel-Up’ benadering: Rachel Swaab’s advies voor een solide SEA strategie

  • Edwin Vlems

In de wereld van digitale marketing wordt vaak gesproken over het belang van ‘funnels’ of trechters, die de klantreis van bewustwording naar conversie in kaart brengen. Rachel Swaab, SEA Specialist bij Comaxx, benadrukt een essentiële draai aan deze aanpak met haar advies voor klanten: de ‘funnel-up’ benadering.

Dit concept focust op het versterken van het fundament – het platform of de website – alvorens uit te breiden naar andere marketingkanalen, inclusief SEA.

Het belang van een sterk fundament

De ‘funnel-up’ strategie is gebaseerd op het principe dat een sterk fundament essentieel is voor het succes van elke marketingcampagne. “Alvorens te investeren in SEA of andere vormen van digitale marketing, is het cruciaal om te zorgen dat het platform – de website of webshop – optimaal functioneert,” stelt Rachel. Dit betekent dat de website snel, gebruiksvriendelijk, en conversiegericht moet zijn, met duidelijke call-to-actions en een naadloze gebruikerservaring.

Een fundamenteel aspect van de ‘funnel-up’ aanpak is de focus op conversieoptimalisatie. Dit houdt in dat elke pagina van de website niet alleen is ontworpen om bezoekers te trekken, maar ook om hen aan te zetten tot de gewenste actie, of dat nu een aankoop, inschrijving voor een nieuwsbrief, of een download is. Rachel adviseert om hierbij zowel de inhoud als het ontwerp van de website in ogenschouw te nemen, om ervoor te zorgen dat deze elementen samenwerken om de conversie te maximaliseren.

Rachel Swaab

Een geïntegreerde marketingaanpak

De ‘funnel-up’ benadering erkent dat succes in SEA deel uitmaakt van een grotere digitale marketingstrategie. “Door eerst de basis te versterken, kunnen we vervolgens effectiever uitbreiden naar SEA en andere kanalen,” zegt Rachel. Dit betekent dat SEO, contentmarketing, en social media marketing allemaal worden beschouwd als integrale onderdelen van een holistische benadering. Elk element versterkt het andere, wat resulteert in een robuuster en effectiever marketingecosysteem.

Rachel’s advies voor klanten is duidelijk: neem de tijd om je platform te optimaliseren voordat je investeert in advertentiekanalen. Dit vereist mogelijk een initiële investering in tijd en middelen, maar de langetermijnvoordelen zijn aanzienlijk. Een goed geoptimaliseerde website zal niet alleen de effectiviteit van SEA-campagnes verbeteren, maar ook bijdragen aan de algehele online zichtbaarheid en merkperceptie.

Samenwerken?

Klaar om samen het maximale uit jouw organisatie te halen? Neem contact met ons op! 

  • Samen online succes behalen
  • Ontvang vrijblijvend persoonlijk en professioneel advies
  • Meer dan 20 jaar online ervaring

 

Comaxx neemt je privacy serieus, dus we gebruiken jouw persoonsgegevens alleen voor administratieve doeleinden en om de producten en services te leveren die je bij ons opvraagt. Uitschrijven kan op elk gewenst moment. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

Wij realiseerden
extra online groei voor: