Het belang van techniek in SEO

Edwin Vliegenthart benadrukt sterk het belang van de technische aspecten van SEO. “Technische SEO is fundamenteel voor het succes van elke website,” legt hij uit in het kader van de Comaxx Podcast. “Zonder een solide technische basis, kunnen al je andere SEO-inspanningen teniet worden gedaan.”

Site: snelheid en toegankelijkheid

“De snelheid van je site is cruciaal voor gebruikerservaring en SEO. Een trage website zal niet alleen bezoekers frustreren, maar ook je rankings schaden omdat zoekmachines snelle sites prefereren,” stelt Edwin. Hij benadrukt het belang van optimalisatie van afbeeldingen, het verminderen van de serverreactietijd en het minimaliseren van de laadtijd van JavaScript. Met daarbij de nieuwe metingen van Core web Vitals van Google zoals onder andere verschuivingen op je website.

“Met de opkomst van mobiel internetgebruik, moet je website geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten. Google gebruikt mobiele compatibiliteit als een rankingfactor, wat betekent dat een mobiel-vriendelijke site beter presteert in zoekresultaten,” zegt Edwin. Het gebruik van responsive design en het testen op verschillende apparaten zijn essentieel.

Edwin Vliegenthart

Gebruik van gestructureerde data

“Gestructureerde data helpen zoekmachines om de inhoud van je website te begrijpen en deze correct te indexeren. Het toevoegen van schema markup kan je kansen op het verschijnen in structured data snippets vergroten, zoals rich snippits, structured data images, producten en zelf events. Deze kunnen je zichtbaarheid aanzienlijk kan verbeteren,” legt hij uit.

“Veiligheid is een topprioriteit geworden, niet alleen voor gebruikers maar ook voor zoekmachines. Websites die HTTPS gebruiken, worden als veiliger beschouwd en krijgen vaak een hogere ranking,” benadrukt Edwin. Hij raadt aan om SSL-certificaten te gebruiken om de gegevens van gebruikers te beveiligen.

Veel gestelde vragen over Technische SEO

1. Hoe verbeter ik de snelheid van mijn website? Focus op het optimaliseren van afbeeldingen, minimaliseer het gebruik van zware JavaScript-bestanden, en overweeg een content delivery network (CDN) emn Lazy loading om de laadtijden te verkorten.

2. Is mobiele compatibiliteit echt nodig voor SEO? Ja, mobiele compatibiliteit is essentieel. Google hanteert een mobile-first indexering, wat betekent dat de mobiele versie van je website wordt gebruikt voor indexering en ranking.

3. Hoe implementeer ik gestructureerde data op mijn site? Gestructureerde data kunnen worden toegevoegd door schema markup te integreren in de HTML van je webpagina’s. Dit helpt zoekmachines om de context van je inhoud beter te begrijpen en deze efficiënter te indexeren.

Samenwerken?

Klaar om samen het maximale uit jouw organisatie te halen? Neem contact met ons op! 

  • Samen online succes behalen
  • Ontvang vrijblijvend persoonlijk en professioneel advies
  • Meer dan 20 jaar online ervaring

 

Comaxx neemt je privacy serieus, dus we gebruiken jouw persoonsgegevens alleen voor administratieve doeleinden en om de producten en services te leveren die je bij ons opvraagt. Uitschrijven kan op elk gewenst moment. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

Wij realiseerden extra online groei voor: