“SEO is continu in beweging, en dat is fascinerend”

“SEO is continu in beweging, en dat is fascinerend”, zegt Edwin Vliegenthart, SEO-specialist bij Comaxx, als hij reflecteert op zijn carrière en de evoluerende natuur van zoekmachineoptimalisatie tijdens een interview met Edwin Vlems voor de Comaxx Podcast.

Hoe ben je in de wereld van SEO terechtgekomen?

“Ik begon als grafisch ontwerper bij een reclamebureau, maar ik was op zoek naar meer. De traditionele reclamebureaus waren niet meer zo booming. Toen besloot ik me te verdiepen in de wereld van het internet, en meer specifiek, in SEO. Via self learning en daarbij heb heb veel cursussen gevolgd. Uiteindelijk begon ik met het opzetten van twee webshops om te oefenen. Die gingen en gaan nog steeds ontzettend goed en dat motiveerde me enorm om verder te gaan en me dieper in SEO te verdiepen.”

“De SEO-markt is enorm dynamisch. Je hebt te maken met constante Google-updates, maar ook met nieuwe technologieën zoals AI die nu worden getest. Deze veranderingen dwingen ons om onze strategieën voortdurend aan te passen. Vooral het aspect van autoriteit en het technische deel van SEO worden steeds belangrijker. Zo moeten we kijken naar zaken als domeinleeftijd, backlinks, maar ook technische aspecten zoals de snelheid waarmee een site gecrawld wordt en hoe deze technisch in elkaar zit.”

Edwin Vliegenthart

Hoe help je klanten bij Comaxx met hun SEO?

“Wanneer een nieuwe klant komt met een website, beginnen we altijd met het structureren van de website en het ontwikkelen van een zoekwoordstrategie. We kijken naar wat de doelstelling die de klant wil bereiken, en passen de site hierop aan. Bij bestaande websites kijken we wat er mist op technisch vlak en op contentniveau. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat de inhoud niet alleen rijk is aan relevante zoekwoorden maar ook antwoorden geeft op veelgestelde vragen. De antwoorden verwerken in de teksten is een gebasseerd op AI. Hier worden veel vragen in gesteld. Bijvoorbeeld: Waar kan ik in Eindhoven een website laten maken? Of Ik ben op zoek naar een full-service onlinemarketing bureau? Dit helpt om de branding, vertoningspercentage en uiteindelijke het aantal bezoekers (CTR) van de site te vergroten.”

De hackathon bij Comaxx; vertel daar eens meer over.

“De hackathon was een geweldige ervaring. Het was hectisch, maar zeer productief. We hebben de vorige website van Comaxx binnen een zeer korte tijd volledig vernieuwd. Het was een perfecte manier om snel te innoveren en tegelijkertijd een sterk teamgevoel te creëren. Iedereen leerde elkaar beter kennen, zowel formeel als informeel, en het gaf ons een kans om snel en effectief samen te werken.” SEO is een veld dat nooit stilstaat, en specialisten zoals Edwin Vliegenthart blijven de grenzen verleggen. Met een continue focus op verbetering en aanpassing aan nieuwe technologieën en marktveranderingen, blijft SEO een cruciaal element in de digitale marketingstrategie van elk bedrijf.

Samenwerken?

Klaar om samen het maximale uit jouw organisatie te halen? Neem contact met ons op! 

  • Samen online succes behalen
  • Ontvang vrijblijvend persoonlijk en professioneel advies
  • Meer dan 20 jaar online ervaring

 

Comaxx neemt je privacy serieus, dus we gebruiken jouw persoonsgegevens alleen voor administratieve doeleinden en om de producten en services te leveren die je bij ons opvraagt. Uitschrijven kan op elk gewenst moment. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

Wij realiseerden extra online groei voor: