Hoe Google’s EEAT de contentmarkt gaat veranderen

Ik krijg steeds vaker de vraag hoe Google om zal gaan met alle robotcontent die op haar afkomt. Het weigeren zou hypocriet zijn, Google is (met Bard) ook actief op AI-vlak. Het antwoord van Google is Google’s EEAT, wat staat voor Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness en nu ook Experience. Deze factor speelt een steeds grotere rol in de manier waarop Google websites beoordeelt en rangschikt. In dit artikel verkennen we hoe de toevoeging van ‘Experience’ aan het EEAT-model de contentmarkt ingrijpend zal veranderen.

Het belang van ervaring in Google’s EEAT

De eerste ‘E’ in Google’s EEAT, die staat voor ‘Experience’, benadrukt het belang van praktische kennis en persoonlijke ervaring in contentcreatie. Google waardeert nu content die niet alleen informatief is, maar ook blijk geeft van directe ervaring en praktijkkennis. Dit betekent dat contentmakers en marketeers zich moeten richten op het ontwikkelen en delen van content die echte, persoonlijke ervaringen weerspiegelt, om hun zichtbaarheid in zoekresultaten te vergroten. Robots kunnen immers geen ervaringen hebben.

Contentcreatie onder het EEAT-model vereist dus een diepgaande benadering. Hier zijn enkele sleutelaspecten waarop je je moet concentreren:

  • Authentieke ervaringsgerichte content: Content die persoonlijke ervaringen, case studies, of gebruikersfeedback bevat, wordt door Google gezien als waardevoller. Deze benadering versterkt de geloofwaardigheid en authenticiteit van jouw website.
  • Expertise tonen: Het is essentieel om de expertise van de auteur of de organisatie in de betreffende niche te demonstreren. Dit kan door gedetailleerde analyses, deskundige meningen en grondig onderzoek in je content op te nemen.
  • Bouwen aan autoriteit: Autoriteit wordt opgebouwd door consistent hoogwaardige content te leveren die erkenning krijgt van andere betrouwbare bronnen in de industrie. Dit omvat backlinks van gezaghebbende websites en citaten van experts.
  • Vertrouwen wekken: Om vertrouwen te winnen, is het cruciaal om transparant te zijn over de bronnen van je informatie, de kwalificaties van de auteurs en de nauwkeurigheid van de gepresenteerde gegevens.

Strategieën voor het integreren van experience in content

Om de ‘Experience’-factor te integreren in je contentstrategie, overweeg dan de volgende benaderingen:

  • Gebruik van persoonlijke verhalen: Integreer persoonlijke verhalen en ervaringen in je artikelen. Dit maakt de content relatiever en geloofwaardiger voor de lezer.
  • Case studies en klantgetuigenissen: Voeg case studies of klantgetuigenissen toe die je expertise en de effectiviteit van je producten of diensten aantonen.
  • Interactieve elementen: Gebruik interactieve elementen zoals video’s, infographics en podcasts om een rijkere, meer betrokken ervaring te bieden.

De toekomst van contentmarketing onder het EEAT-model ziet er veelbelovend uit. Websites die zich aanpassen aan deze nieuwe normen zullen waarschijnlijk een betere ranking en zichtbaarheid in de zoekresultaten van Google ervaren. Het is daarom cruciaal voor contentmakers en marketeers om deze elementen in hun strategieën op te nemen.

Samenwerken?

Klaar om samen het maximale uit jouw organisatie te halen? Neem contact met ons op! 

  • Samen online succes behalen
  • Ontvang vrijblijvend persoonlijk en professioneel advies
  • Meer dan 20 jaar online ervaring

 

Comaxx neemt je privacy serieus, dus we gebruiken jouw persoonsgegevens alleen voor administratieve doeleinden en om de producten en services te leveren die je bij ons opvraagt. Uitschrijven kan op elk gewenst moment. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

Wij realiseerden
extra online groei voor: