SEO technieken

Zie je dat jouw website lager scoort in Google dan je had gehoopt, ondanks dat je kwalitatieve content publiceert? Of misschien vraag je je af waarom jouw website langzamer laadt dan je concurrenten, ondanks dat je minder afbeeldingen of content hebt. Hier komt technische SEO om de hoek kijken.

Wat is technische SEO?

Technische SEO is de ruggengraat van je website. Zonder een sterke technische basis, kunnen al je inspanningen in content en linkbuilding tevergeefs zijn. Het zorgt ervoor dat zoekmachines je site gemakkelijk kunnen crawlen en indexeren en dat bezoekers een fijne gebruikerservaring hebben.

Technische SEO focust op het optimaliseren van de infrastructuur van je website, zodat zoekmachines deze efficiënter kunnen doorzoeken, indexeren en ranken. Denk hierbij aan het verbeteren van de laadsnelheid van je website, het optimaliseren van je websitestructuur, het correct gebruik van titletags en veel meer. Het zorgt ervoor dat je website op technisch vlak tiptop in orde is. 

Technische SEO optimalisaties

Het integreren van deze technische optimalisaties binnen je algemene SEO-strategie begint met een audit van je website. Hierbij identificeer je de technische mankementen die verbetering nodig hebben. Prioriteer vervolgens deze verbeterpunten, zoals het versnellen van je website, het responsive maken voor mobiele apparaten en het zorgen voor een HTTPS-verbinding. Daarnaast is het belangrijk om je websitearchitectuur te optimaliseren voor zowel gebruikers als zoekmachines en ervoor te zorgen dat je site foutloos geïndexeerd kan worden door duidelijke sitemaps en robots.txt bestanden. Door deze technische aspecten te optimaliseren, draag je bij aan een succesvolle SEO-strategie. 

Samenwerken?

Klaar om het maximale uit jouw SEO strategie te halen? Neem contact met ons op! 

  • Samen online succes behalen
  • Ontvang vrijblijvend persoonlijk en professioneel advies
  • Meer dan 20 jaar online ervaring

 

Comaxx neemt je privacy serieus, dus we gebruiken jouw persoonsgegevens alleen voor administratieve doeleinden en om de producten en services te leveren die je bij ons opvraagt. Uitschrijven kan op elk gewenst moment. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

Meer over SEO Technieken

Wij realiseerden
extra online groei voor: