Workshop AI: “Iedereen is nu heilig overtuigd van de voordelen van AI”

Na een workshop over AI en prompting, gegeven door Edwin Vlems, is Installatiebureau Verspeek enthousiast over de mogelijkheden van AI. In dit blog bespreken we samen met Martijn Verspeek hoe AI hun werk verandert en welke voordelen het biedt. Bekijk hier het hele interview met Martijn in het kader van de Comaxx Podcast.

De workshop: eerste stappen in AI

“Na de workshop is er veel over AI gesproken. Iedereen vindt het nog steeds lastig om AI dagelijks te gebruiken, maar ze zien de voordelen in. Ze gebruiken het vooral voor het opzoeken van informatie en het verkleinen van teksten.”

Tijdens de workshop leerden de medewerkers van Installatiebureau Verspeek hoe ze AI-tools kunnen gebruiken om hun werk efficiënter te maken. Hoewel het gebruik van AI nog in de kinderschoenen staat, is de eerste stap gezet. Medewerkers zijn enthousiast en zien de potentie van deze technologie.

Enthousiasme en vooruitgang

Martijn Verspeek merkt dat zijn team steeds meer openstaat voor het gebruik van AI. Ondanks dat de technologie nog niet dagelijks wordt toegepast, erkennen ze de voordelen.

“Hoewel ze het niet dagelijks gebruiken, weten ze het nu wel te vinden. Het duurt een aantal jaren voordat het standaard is, maar iedereen is positief over de mogelijkheden.”

De workshop heeft het team laten zien hoe AI kan helpen bij dagelijkse taken, zoals het opzoeken van informatie en het verkleinen van teksten. Dit bespaart tijd en maakt het werk efficiënter. Naast deze workshop is er ook een workshop Copilot: “Laat mensen zelf ontdekken wat AI voor hen kan betekenen”

Martijn Verspeek AI

Praktische toepassingen van AI

Een van de praktische toepassingen van AI binnen het bedrijf is het analyseren van storingen en het vinden van documentatie. Dit helpt de technici om sneller en effectiever te werken. “Onze productspecialist Martin verzamelt alle PDF’s van leveranciers om ze te gebruiken bij klantvragen. Hij gebruikt AI om storingen te analyseren en de juiste documentatie te vinden. Dit bespaart veel tijd.”

Daarnaast helpt AI ook bij het schrijven van scripts voor adviesvideo’s, wat de productiviteit verhoogt en de kwaliteit van de communicatie verbetert.

De toekomst van AI in de installatiebranche

Martijn voorspelt dat AI het installatievak gaat versimpelen en efficiënter maken. Hij ziet AI als een hulpmiddel dat technici ondersteunt bij hun werk, zonder de noodzaak van jarenlange ervaring. “Ik ben ervan overtuigd dat AI ons vak gaat versimpelen. Onze servicemonteurs kunnen straks storingen oplossen door een foto te maken en de AI het probleem te laten analyseren. Dit bespaart veel tijd en moeite.”

AI zal niet alleen het werk van de technici vergemakkelijken, maar ook de interactie met klanten verbeteren. Door gebruik te maken van AI kunnen klanten zelf problemen analyseren en oplossingen vinden, wat de druk op de servicemedewerkers vermindert.

Veel gestelde vragen over AI in de installatiesector

Wat is de belangrijkste verandering na de AI-workshop?

De belangrijkste verandering is dat medewerkers nu enthousiast zijn over de mogelijkheden van AI en beginnen te experimenteren met de technologie.

Hoe helpt AI bij het analyseren van storingen?

AI wordt gebruikt om storingen te analyseren en de juiste documentatie te vinden, wat tijd bespaart en de efficiëntie verhoogt.

Hoe draagt AI bij aan het schrijven van scripts voor adviesvideo’s?

AI helpt bij het genereren van scripts, wat de productiviteit verhoogt en de kwaliteit van de communicatie verbetert.

Hoe kan AI de interactie met klanten verbeteren?

Door AI kunnen klanten zelf problemen analyseren en oplossingen vinden, wat de druk op de servicemedewerkers vermindert en de klanttevredenheid verhoogt.

Samenwerken?

Klaar om samen het maximale uit jouw organisatie te halen? Neem contact met ons op! 

  • Samen online succes behalen
  • Ontvang vrijblijvend persoonlijk en professioneel advies
  • Meer dan 20 jaar online ervaring

 

Comaxx neemt je privacy serieus, dus we gebruiken jouw persoonsgegevens alleen voor administratieve doeleinden en om de producten en services te leveren die je bij ons opvraagt. Uitschrijven kan op elk gewenst moment. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

Wij realiseerden extra online groei voor: