Online branding

Online branding is het proces van het opbouwen en vormgeven van een onderscheidende identiteit van een organisatie of merk. Het omvat alle activiteiten en strategieën die een bedrijf of individu inzet om blijvende indruk te maken op hun (online) doelgroep. Bij een succesvolle online brandingstrategie hoort het ontwikkelen van een merkidentiteit zoals een logo, kleurenschema en andere visuele elementen die passen bij de doelgroep en je merkverhaal. Dit wordt vaak ondersteund met waardevolle en relevante content waarbij blogs, video’s en andere media worden ingezet om expertise te tonen en vertrouwen op te bouwen bij je publiek. Daarnaast spelen sociale media een centrale rol in het verspreiden van het merkverhaal, het aangaan van interactie met (potentiële) klanten en het vergroten van de naamsbekendheid.  

Een succesvolle online brandingstrategie ontwikkelen?

Diverse expertises

Wij zijn een full-service digitaal bureau en hebben dus vele expertises. Waar je nu een vraag over hebt, wij hebben de juiste specialisten voor je klaar staan. Hier een greep uit onze diensten

Merkidentiteit vaststellen

Een merkidentiteit vormt de basis van een succesvolle (online) brandingstrategie. Het begint met het vaststellen van de kernwaarden, missie en visie van je organisatie. Een goed hulpmiddel hiervoor is de Golden Circle van Simon Sinek. Zodra je de kernmotivatie of reden voor het bestaan van je organisatie helder hebt, kun je dit integreren in je huisstijl, website, advertenties, overige marketingwerkzaamheden en de manier waarop je communiceert naar je doelgroep. Kernwaarden zijn de basisprincipes van een merk, een missie beschrijft het doel en de bestaansreden van een organisatie en een visie schept het gewenste toekomstbeeld. Gebruik altijd dezelfde look en boodschap voor jouw merk. Dat maakt het makkelijker voor je doelgroep om je te onthouden en te herkennen.  

Websiteontwikkeling en -design

Het bezoeken van een website is vaak een eerste kennismaking met een merk. Het is daarom ook belangrijk dat een website niet alleen ‘mooi’ is, maar ook je merkidentiteit uitstraalt. Gebruiksvriendelijkheid staat daarbij voorop. Een intuïtieve en makkelijke navigatie zorgt ervoor dat bezoekers langer op je website willen blijven of terug willen komen.  

Omdat vele websitebezoekers websites bekijken via hun mobiel of tablet, moet je website zich aanpassen aan elk apparaat. Dit heet een responsief design en geeft een optimale ervaring voor alle gebruikers. Hiermee kun je een groter publiek bereiken en wordt de toegankelijkheid van je website vergroot.  

Comaxx website op mobiel

Daarnaast is de vindbaarheid van een website ontzettend belangrijk. Door SEO toe te passen binnen het design van de website wordt deze beter vindbaar in zoekmachines zoals Google. Dit leidt tot meer organisch verkeer zonder te betalen voor advertenties. Een strategisch ontworpen, responsieve en SEO-vriendelijke website vormt de basis voor een sterke online aanwezigheid en merkidentiteit. Wil jij een website of webshop laten maken? Neem dan contact met ons op.  

Onze marketing partners

Content- en social media marketing

Maak verschillende content voor je doelgroep en zet ook social media in bij je online brandingstrategie. Creëer content die niet alleen de aandacht van je websitebezoekers trekt, maar zorg er ook voor dat het waardevol en relevant is. Dit zorgt voor vertrouwen. Content vormt de kern van wat een merk naar buiten brengt. Zorg voor duidelijke websiteteksten, blogs, artikelen en productbeschrijvingen om (potentiële) klanten te informeren, aan te zetten tot actie of om het uitlokken van interactie. Elk stukje content draagt bij aan het vertellen van het merkverhaal, het versterken van de merkbeleving en het uiteindelijk bereiken van de zakelijke doelstellingen. 

Bij online branding kan sociale media niet ontbreken. Een ideale manier om je boodschap te verspreiden onder een breed publiek is het inzetten van social media zoals LinkedIn, Instagram, Facebook en YouTube. Je kunt dit zelf uitvoeren of uitbesteden. Branding via social media draagt ook bij aan de merkpersoonlijkheid en -verhaal. Elk platform kan gebruikt worden om verschillende facetten van het merk te belichten en een consistente boodschap uit te dragen. Dit versterkt de identiteit en herkenbaarheid van het merk. Tenslotte speelt social media een rol in het verkeer naar websites en andere online bronnen. Door boeiende content te delen, kunnen volgers gestimuleerd worden om meer te ontdekken op de website van het merk, wat kan leiden tot verhoogde conversie

SEO en SEA bij je online brandingstrategie

SEO staat voor zoekmachineoptimalisatie, een methode om je website te optimaliseren om hoger te scoren in de organische zoekresultaten van zoekmachines. SEA, of zoekmachineadverteren, verwijst naar het gebruik van betaalde advertenties om je zichtbaarheid in de zoekresultaten te vergroten. Beide zijn van belang bij je online branding.  

Het belang van SEO voor online zichtbaarheid

Zoekmachineoptimalisatie is de sleutel tot succes voor je online aanwezigheid. Hiermee vergroot je het aantal bezoekers via organische zoekopdrachten. Ook zorgt het ervoor dat zoekmachines je website zien als een autoriteit voor zoektermen die relevant zijn. SEO is een doorlopend proces en vereist geduld en consistentie. Je hebt zelden direct resultaat en je zult steeds up-to-date moeten blijven.  

De basis van SEO: 

  • Zoekwoordenonderzoek: onderzoek welke zoektermen je doelgroep gebruikt.  
  • On-page SEO: optimalisaties van individuele webpagina’s om hoger te scoren in zoekmachines.  
  • Technische SEO: zorg dat je website technisch geschikt is voor zoekmachine-indexering.  
  • Content creatie: ontwikkel goede en relevante content.  
  • Linkbuilding: verkrijg links van andere websites naar die van jou.  

Met SEA snel en doelgericht adverteren op zoekmachines

SEA zorgt voor directe zichtbaarheid in zoekmachines door middel van betaalde advertenties. Hiermee kun je bovenaan de zoekresultaten verschijnen voor specifieke zoektermen.  

Voordelen SEA: 

  • Direct verkeer: snelle toename van verkeer naar je website.  
  • Doelgerichte advertenties: Google Ads afstemmen op de zoekintentie van gebruikers.  
  • Meetbare resultaten: duidelijke analytics over je prestaties van je advertenties.  

Wil jij snel weten hoe jij ervoor staat op het gebied van SEO en SEA? Vraag dan een SEO-quickscan of een SEA-quickscan aan. Deze zijn volledig gratis en worden uitgevoerd door een van onze specialisten.