Online branding

Online branding is het proces van het opbouwen en vormgeven van een onderscheidende identiteit van een organisatie of merk. Het omvat alle activiteiten en strategieën die een bedrijf of individu inzet om blijvende indruk te maken op hun (online) doelgroep. 

Neem contact op

Bij een succesvolle online brandingstrategie hoort het ontwikkelen van een merkidentiteit zoals een logo, kleurenschema en andere visuele elementen die passen bij de doelgroep en je merkverhaal. Dit wordt vaak ondersteund met waardevolle en relevante content waarbij blogs, video’s en andere media worden ingezet om expertise te tonen en vertrouwen op te bouwen bij je publiek. Daarnaast spelen sociale media een centrale rol in het verspreiden van het merkverhaal, het aangaan van interactie met (potentiële) klanten en het vergroten van de naamsbekendheid.

Merkidentiteit vaststellen

Een merkidentiteit vormt de basis van een succesvolle (online) brandingstrategie. Het begint met het vaststellen van de kernwaarden, missie en visie van je organisatie. Een goed hulpmiddel hiervoor is de Golden Circle van Simon Sinek. Zodra je de kernmotivatie of reden voor het bestaan van je organisatie helder hebt, kun je dit integreren in je huisstijl, website, advertenties, overige marketingwerkzaamheden en de manier waarop je communiceert naar je doelgroep. Kernwaarden zijn de basisprincipes van een merk, een missie beschrijft het doel en de bestaansreden van een organisatie en een visie schept het gewenste toekomstbeeld. Gebruik altijd dezelfde look en boodschap voor jouw merk. Dat maakt het makkelijker voor je doelgroep om je te onthouden en te herkennen.  

Samenwerken?

Klaar om samen het maximale uit jouw organisatie te halen? Neem contact met ons op! 

  • Samen online succes behalen
  • Ontvang vrijblijvend persoonlijk en professioneel advies
  • Meer dan 20 jaar online ervaring

 

Comaxx neemt je privacy serieus, dus we gebruiken jouw persoonsgegevens alleen voor administratieve doeleinden en om de producten en services te leveren die je bij ons opvraagt. Uitschrijven kan op elk gewenst moment. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

Wij realiseerden extra online groei voor: