Websitescan

Op zoek naar een snelle, eenvoudige manier om de prestaties van je bedrijfswebsite te verbeteren? Meld je dan aan voor onze gratis websitescan (ter waarde van €575,-)! Ons team van experts bij digitaal bureau Comaxx is gespecialiseerd in het analyseren van je website op het gebied van SEO, CRO en de technische aspecten van een website. Bij een website-analyse kijken we naar verbeterpunten en kansen. Deze delen wij met jou tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Meer weten over onze gratis websitescan?

SEO-analyse

Bij de websitescan checken we een aantal onderdelen. Eén hiervan is de SEO-analyse, waarbij we naar verschillende factoren kijken om te bepalen hoe goed een website is geoptimaliseerd voor zoekmachines. Dit omvat zaken als de title tags, meta tags, en keyword density. We kijken ook naar de algemene sitestructuur van de website en de inhoud om te zien of zoekmachines die gemakkelijk kunnen indexeren en rangschikken. Daarnaast kijken we naar het backlinkprofiel om te zien of er links van hoge kwaliteit naar de website verwijzen. Deze backlinks bepalen de autoriteit van je website. De SEO-analyse is een belangrijk onderdeel van de websitescan en kan helpen om te bepalen hoe betrouwbaar je website is in de ranking van Google.  

De snelheid van je website bepalen 

Een ander onderdeel dat van belang is voor de autoriteit van je website en conversie is de laadsnelheid. De websitesnelheid testen we door het gebruiken van een tool zoals PageSpeed Insights. Een trage website is vervelend en kan ervoor zorgen dat de bezoekers op je website deze weer snel verlaten. Daarnaast heeft de snelheid van je website ook gevolgen voor je ranking in een zoekmachine, zoals Google. Een aspect waarmee je een website aanzienlijk kunt versnellen, is het comprimeren van afbeeldingen. Hiermee verklein je afbeeldingen zonder dat de kwaliteit achteruitgaat. Verwijder daarnaast afbeeldingen die je niet meer gebruikt en loop ook eens plug-ins na die inactief zijn.  

Voor deze klanten realiseerden we al online groei

De technische aspecten van een website 

Naast de snelheid van je website zijn ook andere technische aspecten van belang bij het optimaliseren van je website. We controleren ook of je websitezaken zoals een sitemap of een robots.txt bestand bevatten. De sitemap is een bestand dat aan zoekmachines laat zien welke URL’s er allemaal actief zijn op je website. Hiermee kan een zoekmachine je website beter indexeren en zo wordt de informatie die je deelt beter gevonden. Dit zorgt dan ook weer voor meer bezoekers op je website. Met een robots.txt-bestand bepaal je welke delen wel en welke delen van je website juist niet geïndexeerd mogen worden. Zo kun je bijvoorbeeld pagina’s uitsluiten die dezelfde content bevatten als een andere pagina op je website.  

Voordelen van de gratis websitescan

1De websitescan is volledig gratis.
2Je krijgt snel inzicht in verbeterpunten en kansen.
3Binnen 3 werkdagen ontvang je van ons een advies.
4Je krijgt praktische tips waar je direct mee aan de slag kunt.
5Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek heb je de mogelijkheid om vragen te stellen.

Onze marketing partners

Waarom kies je voor Comaxx? 

Op zoek naar een expert in het optimaliseren van je website? Vraag dan via onderstaand formulier onze gratis websitescan aan! Met onze praktische tips kun je de gebruiksvriendelijkheid van je website verbeteren en kom je hoger in Google te staan.