Social media marketing

Wij bereiken jouw doelgroep via social media. En we weten met welke boodschap we ze kunnen overtuigen. Hoe doen we dat? Dat lees je op deze pagina.

Wat is social media marketing?

Ook jouw doelgroep maakt gebruik van social media. De vraag is hoe je jouw doelgroep op een goede manier via social media kunt bereiken en met welke boodschap je dit het beste kunt doen. Social media marketing richt zich op mensen die openstaan om met jou in gesprek te gaan. Dat is immers de kracht van social media: de mogelijkheid om daadwerkelijk te interacteren met je doelgroep. Op deze manier ziet jouw doelgroep je niet als afstandelijk en zakelijk, maar juist als een organisatie die persoonlijk contact omarmt.  
 
Comaxx heeft social media experts in huis die jou helpen met het effectief inzetten van social media marketing. Zij weten precies welke kanalen er zijn en welke jouw doelgroep gebruiken. Daarnaast weten ze als geen ander hoe jouw doelgroep benaderd moet worden zodat de boodschap ook daadwerkelijk op een goede manier wordt gepresenteerd.

Aanpak social media marketing

Social media maakt het mogelijk om op een heel persoonlijke manier met jouw doelgroep te communiceren. Voordat we aan de slag gaan met social media is het belangrijk om onder andere de volgende zaken helder te krijgen:                       

  • Wat weten we van de doelgroep
  • Welke boodschap moet overgebracht worden? 
  • Wat is het doel van de social media campagne? 
  • Wat voor uitingen wil je gebruiken (tekst, beeld, video)?                                                                                                              

Omdat social media een veelzijdige manier van communiceren met jouw doelgroep mogelijk maakt, moet goed nagedacht worden over de manier waarop een boodschap overgebracht wordt. Om te beginnen moet in duidelijk zijn wie de doelgroep is. Op deze manier kan ervoor worden gezorgd dat alleen mensen uit jouw doelgroep de boodschap te zien krijgen. 

Daarnaast moeten uitingen aansluiten bij jouw product of dienst. Er kan worden gekozen uit tekst, beeld of video (of een combinatie hiervan) om jouw boodschap over te brengen. Comaxx weet precies hoe dit aangepakt moet worden zodat het maximale rendement wordt behaald.