WhatsApp share button

Wat is het voordeel van de WhatsApp share button op jouw website? WhatsApp is met ruim 12 miljoen gebruikers het grootste sociale platform in Nederland. Meer dan 90% van alle smartphonebezitters heeft de app geïnstalleerd, en bijna 10 miljoen Nederlanders gebruiken de app dagelijks.

Ook voor jouw website zijn dit interessante gegevens. Met het plaatsen van de button geef je mobiele gebruikers op jouw website de mogelijkheid om een artikel te delen via Whatsapp. Bij het klikken op de button kan de gebruiker de link van het artikel delen met een persoon of groep naar keuze op WhatsApp.

De WhatsApp share button zal bij een goede implementatie alleen te zien zijn op de mobiele versie van jouw website. Hierdoor zie je hem niet wanneer je de website bekijkt via een desktop.

Whatsapp message Royal Canin

Waarom de WhatsApp share button gebruiken?

  • De voornaamste reden om de button te gebruiken op jouw website is dat het delen ‘privé’ verloopt. In tegenstelling tot andere bekende share buttons, zoals Facebook en Twitter, is het delen via WhatsApp alleen te zien voor de personen naar wie je iets stuurt. De kans dat iemand de gedeelde link opent in een privé bericht is natuurlijk vele malen groter dan wanneer iemand iets deelt onder volgers op Facebook of Twitter
  • Behalve dat mensen de doorgestuurde link hoogstwaarschijnlijk vaker zullen openen, zal de traffic naar jouw website ook een stuk relevanter zijn.
  • De persoon die het artikel deelt zal namelijk weten dat degene die de link ontvangt ook daadwerkelijk geïnteresseerd is in het onderwerp.
  • Het laatste grote voordeel van de WhatsApp share button is dat mensen de link veel vaker zullen zien. Een post op social media zoals Facebook en Twitter zal niet altijd door alle volgers gezien worden, een berichtje op WhatsApp daarentegen wel.

Samenwerken?

Klaar om samen het maximale uit jouw organisatie te halen? Neem contact met ons op! 

  • Samen online succes behalen
  • Ontvang vrijblijvend persoonlijk en professioneel advies
  • Meer dan 20 jaar online ervaring

 

Comaxx neemt je privacy serieus, dus we gebruiken jouw persoonsgegevens alleen voor administratieve doeleinden en om de producten en services te leveren die je bij ons opvraagt. Uitschrijven kan op elk gewenst moment. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

Wij realiseerden
extra online groei voor: