Google Shopping

Google Shopping is een onderdeel van SEA (Search Engine Advertising) en is een van de krachtigste reclamemiddelen voor producten die e-commerce bedrijven tot hun beschikking hebben. Deze service, aangeboden door Google, stelt webwinkels in staat om hun producten direct in de zoekresultaten te tonen, wat leidt tot een hogere zichtbaarheid en, uiteindelijk, meer verkoop.

Google Shopping werkt door producten te presenteren in een visueel aantrekkelijke format, direct in de zoekresultaten van Google. Dit betekent dat wanneer consumenten zoeken naar producten die jij aanbiedt, jouw items kunnen verschijnen als beeldadvertenties, compleet met foto’s, prijzen en jouw webwinkelnaam. Deze directe manier van adverteren zorgt ervoor dat potentiële klanten jouw producten niet alleen zien, maar ook meteen kunnen doorklikken om ze aan te schaffen. Bij Comaxx hebben we jarenlange ervaring met Google Shopping-campagnes en zetten we ons in om onze klanten de beste resultaten te bieden. Of je nu hulp zoekt om te beginnen met Google Shopping of iemand nodig hebt die je campagne doorlopend kan beheren, wij kunnen je helpen. Neem direct contact op! 

Google Shopping ads uitbesteden?

Wat komt er allemaal kijken bij Google Shopping? 

Google Shopping, onderdeel van Google’s advertentie-systeem, biedt webwinkeliers een unieke kans om hun producten direct in de zoekresultaten van Google te presenteren. Dit verhoogt niet alleen de zichtbaarheid, maar ook de kans op conversies. Er zijn verschillende aspecten bij deze advertenties die belangrijk zijn om maximaal succes te behalen. Enkele voorbeelden zijn het aanmaken van een account in Merchant Center, het instellen van product feeds, het bijhouden van prestatiegegevens en het maken van optimalisaties in de loop van de tijd.  

De eerste stap naar succes is dus het aanmaken van een account in Google Merchant Center. Dit platform dient als de basis waar jij je productinformatie uploadt en beheert. Een correct ingesteld Merchant Center-account is belangrijk, omdat het ervoor zorgt dat jouw producten correct worden weergegeven in Google Shopping. Stel daarnaast dus op de juiste manier je product feeds in. Deze feed bevat gedetailleerde informatie over je producten zoals: naam, prijs, beschikbaarheid en afbeeldingen. Om het succes van je Google Shopping-campagnes te verbeteren is het van belang om de prestaties te blijven volgen. Dit omvat het analyseren van klikfrequenties, conversiepercentages en kosten per acquisitie.

Onze specialisten kunnen je goed helpen met je Google Shopping-advertenties. Neem contact op voor de mogelijkheden of plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons in.

Bovenaan in Google?
 • Google Shopping

  Wij boosten jouw E-commerce omzet. Via Google Shopping of Performance Max campagnes

 • Google Search

  Bovenaan in Google met tekstadvertenties. De juiste campagnes met hoog rendement.

 • Google Display

  Gerichte zichtbaarheid met beeld- en video advertenties in de hele online customer journey.

 • Google Video

  Advertenties weergegeven in video’s, laat jouw YouTube uitbesteden.

Google Merchant Center 

Google Merchant Center is een tool voor Google Shopping om webshops of e-commerce bedrijven te helpen om hun producten online zichtbaar te maken en te verkopen. Je kunt er eenvoudig producten van je e-commerce winkel aan toevoegen en deze promoten via verschillende kanalen, waaronder Google shopping-advertenties en Google Display ads. Wanneer je een Google Merchant Center-account voor je bedrijf maakt, geef je informatie door over de producten die te koop aangeboden worden in je webshop. Als iemand vervolgens op Google naar een van deze producten zoekt, wordt de meest relevante productadvertentie getoond. Op die manier bereiken potentiële klanten jouw webshop en kunnen direct tot aankoop overgaan. 

Ons team, bestaande uit Google Shopping-experts, kan je helpen bij het opzetten van een Google Merchant Center account. Van het aanmaken van je account tot het optimaliseren van je productfeeds, wij zorgen ervoor dat jouw webshop de aandacht krijgt die het verdient.

Waarom kies je voor Comaxx? 

Ons team beschikt over de juiste kennis die nodig is om Google Shopping-campagnes op te zetten, waaronder het aanmaken van een account in Merchant Center, het instellen van product feeds, het beheren van biedingen en budgetten, het bijhouden van prestatiegegevens en het maken van optimalisaties om de campagneprestaties in de loop der tijd te verbeteren. Naast Shopping-advertenties kunnen wij je ook helpen met Google Search, Google Display en overige Google ads.  

Als je meer wilt weten over hoe we je kunnen helpen je webshop of e-commerce bedrijf te laten groeien met Google Shopping-advertenties, neem contact op via onderstaand formulier of via de livechat! 

Meer producten verkopen met Google Shopping?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder! 

 • Meer dan 20 jaar ervaring

 • Award winning

 • Online groei gegarandeerd

Wij behaalden resultaten voor
 • royalcanin
 • logo rino zuid

Of bereik ons via

Maandag tot en met vrijdag 08:30 – 17:30

lijn