Google Display

Google Display advertenties, zijn visuele reclameboodschappen die op verschillende websites over het hele internet worden weergegeven. Deze advertenties maken deel uit van het Google Display Netwerk, een uitgebreid netwerk van sites die Google gebruikt om advertenties te tonen. Dit netwerk omvat miljoenen websites, naast Google-eigen websites zoals YouTube en Gmail, evenals mobiele apps en video’s.

Display advertenties kunnen in verschillende formaten en maten verschijnen, waaronder banneradvertenties, afbeeldingen, en zelfs interactieve media. Het doel van deze advertenties is niet alleen om de aandacht van je potentiële klanten te trekken, maar ook om je naamsbekendheid te vergroten, bezoekers naar je website te leiden, en uiteindelijk de verkoop of conversies te stimuleren. Wil je direct starten met Google Display advertenties? Onze SEA-specialisten helpen je graag!

Google Display ads uitbesteden?

Nauwkeurige targeting van je doelgroep

Een van de sterke punten van Google Display advertenties is de mogelijkheid tot nauwkeurige targeting. Je kunt je doelgroep selecteren op basis van demografische gegevens, interesses, gedrag en zelfs op basis van eerdere interacties met je website of app. Dit zorgt ervoor dat je advertenties getoond worden aan gebruikers die het meest waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in de producten of diensten die je aanbiedt. Door online zichtbaar te zijn op plekken waar jouw doelgroep zich bevindt, vergroot je je naamsbekendheid. Door de juiste doelgroepen te bereiken, vergroot je niet alleen je naamsbekendheid, maar zorg je tegelijkertijd ook voor meer kwalitatief verkeer naar je website of webshop.

Boost jouw conversies 

Het is met beeldadvertenties via Google display ads mogelijk om jouw conversies een boost te geven. Zo kun je naast branding campagnes ook inzetten op remarketing. Remarketing (of retargeting) stelt je in staat om specifiek die gebruikers te targeten die al eens interesse hebben getoond in jouw producten of diensten door interactie met jouw website of door te klikken op jouw advertenties. Deze strategie werkt door een cookie te plaatsen op de apparaten van gebruikers, waarmee hun surfgedrag en interacties worden bijgehouden. Zo kun je jouw advertenties opnieuw richten op deze bezoekers, waardoor de kans op conversie aanzienlijk toeneemt.

Onze aanpak bij Google Display

1Doelstelling bepalen Wij beginnen onze samenwerking met het gezamenlijk definiëren van de doelstelling. Samen met jou onderzoeken we wat het primaire resultaat is van de campagne.
2Doelgroeptargeting instellen Op basis van onze analyse en jullie bedrijfsinzichten zetten we de doelgroeptargeting op voor de display campagne. We maken gebruik van diverse targetingopties zoals demografische gegevens, interesses, online gedrag en remarketinglijsten om ervoor te zorgen dat jouw advertenties de juiste mensen bereiken.
3Biedstrategie en budgetbepaling Rekening houdend met jouw doelen en doelgroep, adviseren we een geschikt dagbudget en biedstrategie om ervoor te zorgen dat het advertentiebudget goed wordt besteed.
4Plaatsingen We bepalen strategisch waar jouw advertenties zullen verschijnen. Door gebruik te maken van de eerder verzamelde doelgroepinformatie richten we ons op de meest relevante websites, apps en onderwerpen.
5Optimalisatie en rapportage Tot slot lanceren we de campagne en optimaliseren deze doorlopend. Je ontvangt maandelijks rapportages over de prestaties van de campagne.

Google Display Netwerk

Het Google Display Netwerk (GDN) is een enorm online advertentieplatform dat wordt beheerd door Google. Het bestaat in totaal uit 2 miljoen websites, zoals YouTube en Gmail, maar ook bijvoorbeeld verschillende nieuwssites of weersverwachtingssites. Zo kun je altijd een grote groep mensen bereiken met je advertenties. Met de uitgebreide rapportage- en analysetools van Google kun je de prestaties van je advertenties in real-time volgen en aanpassingen maken voor continue verbetering. Het Google Display Netwerk biedt verschillende prijsmodellen, waaronder kosten-per-klik (CPC) en kosten-per-duizend impressies (CPM), waardoor je jouw advertentiebudget effectief kunt beheren.

Bovenaan in Google?
 • Google Shopping

  Wij boosten jouw E-commerce omzet. Via Google Shopping of Performance Max campagnes

 • Google Search

  Bovenaan in Google met tekstadvertenties. De juiste campagnes met hoog rendement.

 • Google Display

  Gerichte zichtbaarheid met beeld- en video advertenties in de hele online customer journey.

 • Google Video

  Advertenties weergegeven in video’s, laat jouw YouTube uitbesteden.

Hoe kan Comaxx jou helpen? 

Onze marketingspecialisten hebben jarenlange ervaring en weten precies welke type campagnes passen bij jouw doelstellingen. Van het vergroten van je naamsbekendheid tot het boosten van de conversies! Ben je enthousiast geworden over Google Display advertenties? Neem dan contact met ons op!

Meer online zichtbaarheid door middel van Display ads?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder! 

 • Meer dan 20 jaar ervaring

 • Award winning

 • Online groei gegarandeerd

Wij behaalden resultaten voor
 • royalcanin
 • logo rino zuid

Of bereik ons via

Maandag tot en met vrijdag 08:30 – 17:30

lijn