A/B Testen

In het digitale tijdperk is het maken van beslissingen op basis van gevoel of intuïtie niet langer voldoende. Met een zee van gegevens tot onze beschikking, wordt het belangrijker dan ooit om besluiten te baseren op feiten en cijfers. Hier komt A/B testen om de hoek kijken. Binnen CRO heb je hier een specifieke methode voor waarbij wij twee versies van een webpagina of app worden vergeleken om zo te bewijzen welke het beste presteert. Het is een onmisbaar instrument voor bedrijven die hun digitale prestaties willen optimaliseren.
A/B testen is meer dan alleen een eenmalig experiment; het is een continue verbetering, waarbij hypotheses worden getest en verfijnd op basis van het gedrag van jouw gebruikers. Zo kunnen wij uiteindelijk het maximale uit jouw website of app halen!

Meer weten over A/B testen?

A/B testen uitbesteden

Ben je nieuwsgierig naar de voordelen van A/B testen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of heb je simpelweg niet de tijd of expertise om zelf tests uit te voeren? Ons team met CRO-specialisten staat voor je klaar!

Onze specialisten hebben de ervaring en expertise om hypothesen te formuleren, tests op te zetten, gegevens te verzamelen en de resultaten te interpreteren. We begeleiden je door het hele proces, van idee tot implementatie. Wij zorgen ervoor dat jouw digitale aanwezigheid wordt geoptimaliseerd en je ROI wordt gemaximaliseerd.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op en ontdek hoe A/B testen jouw bedrijf naar het volgende niveau kan tillen.

De stappen van een A/B test

 • 1. Het doel bepalen
  Voordat we beginnen met testen, moeten we een duidelijk doel voor ogen hebben. Dit doen wij samen in overleg. Het doel kan variëren van het verhogen van het aantal inschrijvingen voor een nieuwsbrief tot het stimuleren van verkoopconversies.
 • 2. Hypothese opstellen
  Gebaseerd op analyse van de cijfers en onze expertise, stellen we een hypothese op over wat we denken dat beter zal presteren op jouw website of app. Bijvoorbeeld: “Het veranderen van de kleur van de ‘Koop nu’-knop naar groen zal de conversies met 10% verhogen.”
 • 3. De test ontwerpen
  Daarna maken wij twee versies van het element dat wij moeten testen op basis van de vorige stappen. Een versie blijft ongewijzigd (A) en de andere bevat de voorgestelde wijziging (B). Het verkeer verdelen we tussen de twee versies en we zorgen ervoor dat dit gelijkmatig en willekeurig gebeurt, zodat de resultaten niet beïnvloed worden door externe factoren.
 • 4. Resultaten analyseren
  Na een vooraf bepaalde periode of nadat een significante hoeveelheid gegevens is verzameld, analyseren we de resultaten om te bepalen welke versie beter heeft gepresteerd.
 • 5. Implementeren
  De versie van jouw website of app die het best heeft gepresteerd, raden wij aan om permanent te maken.

Onze marketing partners

A/B testen laten uitvoeren?

Of wil je meer informatie over onze A/B test? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder! 

 • Meer dan 20 jaar ervaring

 • Award winning

 • Persoonlijk advies

Wij behaalden resultaten voor
 • royalcanin
 • dc klinieken

Of bereik ons via

Maandag tot en met vrijdag 08:30 – 17:30

lijn