Wanneer gebruik je Magento 2?

In de nieuwste aflevering van de Comaxx Podcast bespraken Mark Vermeltfoort en Rowan van Oorschot de voor- en nadelen van Magento en Shopware. In dit blog richten we ons op Magento 2 en waarom dit platform een uitstekende keuze is voor bepaalde bedrijven.

Magento 2: voor wie?

Mark Vermeltfoort, backend PHP programmeur en Magento specialist, heeft jarenlange ervaring met het werken met Magento. Hij legt uit waarom Magento 2 vaak de voorkeur geniet voor grotere klanten. “Voor grotere klanten met een uitgebreid productaanbod is Magento vaak interessanter,” zegt Mark. “We hebben de meeste ervaring met Magento en kiezen er daarom vaak voor.”

Mark benadrukt dat Magento 2 bijzonder geschikt is voor klanten met een grote productcatalogus en complexe behoeften. Het platform biedt robuuste functionaliteiten die goed passen bij bedrijven die een uitgebreid assortiment hebben en veel producten moeten beheren.

Mark Vermeltfoort

“Magento 2 is ontworpen om grote hoeveelheden producten en verkeer aan te kunnen,” legt Mark uit. “Het biedt geavanceerde mogelijkheden voor productbeheer, klantbeheer en orderbeheer, waardoor het ideaal is voor bedrijven die op zoek zijn naar een krachtige en schaalbare oplossing.”

Ervaring van Comaxx met Magento 2

Bij Comaxx hebben ze al veel verschillende webshops in Magento draaien. Mark geeft enkele voorbeelden van toepassingen die ze hebben ontwikkeld met Magento 2:

  • De Acknowledge webshop: “De webshop van ons moederbedrijf Acknowledge draait op Magento 2 en er zit een heel systeem achter wat productinformatie ophaalt bij verschillende leveranciers en toont aan de voorkant,” vertelt Mark.
  • Aanhanger-configurator: “Dit is een configurator waarmee je een aanhanger kunt samenstellen met accessoires en vervolgens een offerte kunt aanvragen bij een leverancier van aanhangers.”
  • PS Food & Lifestyle: “Een diëtistwebsite voor voedingsadvies, gekoppeld aan een app waar mensen eten kunnen bestellen dat past bij hun dieetwensen en advies van de coach.”

De kracht van Magento 2

Een van de sterke punten van Magento 2 is de mogelijkheid om ‘alle kanten’ op te gaan met een webshop. Het platform is flexibel en kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van de klant. “Je kunt veel verschillende soorten informatie opslaan en gebruiken, wat het een veelzijdige oplossing maakt,” legt Mark uit. Mark benadrukt ook dat Magento 2 vaak de voorkeur krijgt bij Comaxx vanwege de uitgebreide kennis en ervaring die het team heeft met het platform. “Omdat we zoveel ervaring hebben met Magento, kunnen we snel en efficiënt hoogwaardige oplossingen bieden aan onze klanten,” zegt hij.

Veel gestelde vragen over Magento 2

Wat zijn de voordelen van Magento 2?

Magento 2 biedt robuuste functionaliteiten voor productbeheer, klantbeheer en orderbeheer. Het is ontworpen om grote hoeveelheden producten en verkeer aan te kunnen en is daarom ideaal voor bedrijven met een uitgebreid assortiment.

Wanneer gebruik je Magento 2?

Magento 2 wordt vaak gebruikt door grotere klanten met complexe behoeften en een uitgebreide productcatalogus. Het biedt geavanceerde mogelijkheden voor het beheren van een groot aantal producten.

Wat zijn enkele voorbeelden van toepassingen met Magento 2?

Bij Comaxx hebben ze verschillende webshops in Magento 2 draaien, zoals de Acknowledge webshop, de aanhanger-configurator en de PS Food & Lifestyle diëtistwebsite.

Waarom zou ik kiezen voor Magento 2?

Magento 2 is een krachtige en schaalbare oplossing die kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Het is flexibel en biedt uitgebreide mogelijkheden voor het beheren van een groot aantal producten en orders.

Samenwerken?

Klaar om samen het maximale uit jouw organisatie te halen? Neem contact met ons op! 

  • Samen online succes behalen
  • Ontvang vrijblijvend persoonlijk en professioneel advies
  • Meer dan 20 jaar online ervaring

 

Comaxx neemt je privacy serieus, dus we gebruiken jouw persoonsgegevens alleen voor administratieve doeleinden en om de producten en services te leveren die je bij ons opvraagt. Uitschrijven kan op elk gewenst moment. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

Wij realiseerden extra online groei voor: