Het beste e-commerce platform: Magento of Shopware?

In de nieuwste aflevering van de Comaxx Podcast bespraken Mark Vermeltfoort en Rowan van Oorschot de voor- en nadelen van twee populaire e-commerce platforms: Magento en Shopware. Als specialisten in hun vakgebied delen Mark en Rowan hun inzichten over welke oplossing het beste past bij verschillende klantbehoeften.

Wanneer Magento?

Mark Vermeltfoort, backend PHP programmeur en Magento specialist, legt uit dat Magento vaak de voorkeur geniet voor grotere klanten. “Voor grotere klanten met een uitgebreid productaanbod is Magento vaak interessanter,” zegt Mark. “We hebben de meeste ervaring met Magento en kiezen er daarom vaak voor.”

Mark benadrukt dat Magento geschikt is voor klanten met een grote productcatalogus en meer complexe behoeften. “Magento biedt robuuste functionaliteiten die goed passen bij bedrijven die een uitgebreid assortiment hebben en veel producten moeten beheren,” voegt hij toe.

Mark Vermeltfoort

Wanneer Shopware?

Aan de andere kant staat Rowan van Oorschot, frontend developer en Shopware specialist, die de voordelen van Shopware prijst. “Shopware is gebruiksvriendelijker, vooral voor frontend developers. Het biedt een mooiere en duidelijkere interface en heeft voordelen zoals de Shopping Experiences,” legt Rowan uit.

Rowan van Oorschot

Rowan wijst erop dat de Shopping Experiences van Shopware een drag-and-drop systeem bieden waarmee elementen eenvoudig kunnen worden verplaatst en geconfigureerd. Dit maakt het makkelijker voor gebruikers om aantrekkelijke en functionele webshops te creëren zonder diepgaande technische kennis.

Afhankelijk van de behoeften van de klant

Zowel Mark als Rowan benadrukken dat de keuze tussen Magento en Shopware sterk afhankelijk is van de specifieke wensen van de klant. Beide systemen hebben sterke en zwakke punten, en het is belangrijk om te kijken welke functionaliteiten en mogelijkheden het beste aansluiten bij de behoeften van de klant.

Mark zegt: “Het is belangrijk om te kijken naar wat de klant nodig heeft en hoe we die behoeften het beste kunnen invullen met de beschikbare systemen.” Rowan voegt daaraan toe: “Beide platforms bieden veel mogelijkheden, maar het is de kunst om te bepalen welke het beste past bij de specifieke situatie van de klant.”

Veel gestelde vragen over Magento en Shopware

Wat is beter: Magento of Shopware?

Het hangt af van de specifieke behoeften van de klant. Magento is geschikt voor grotere klanten met een uitgebreid productaanbod, terwijl Shopware gebruiksvriendelijker is en flexibele ontwerpmogelijkheden biedt.

Wanneer gebruik je Magento?

Magento wordt vaak gebruikt voor grotere klanten met een uitgebreide productcatalogus en meer complexe behoeften. Het biedt robuuste functionaliteiten voor het beheren van een groot aantal producten.

Wanneer gebruik je Shopware?

Shopware is gebruiksvriendelijker en biedt flexibele ontwerpmogelijkheden, vooral geschikt voor klanten die minder technische kennis hebben en op zoek zijn naar een eenvoudig te gebruiken platform.

Kan ik overstappen van Magento naar Shopware?

Ja, maar dit vereist aanpassingen en een nieuw thema in Shopware. Het kan ook een kans zijn om het design te optimaliseren en de functionaliteiten te verbeteren.

Samenwerken?

Klaar om samen het maximale uit jouw organisatie te halen? Neem contact met ons op! 

  • Samen online succes behalen
  • Ontvang vrijblijvend persoonlijk en professioneel advies
  • Meer dan 20 jaar online ervaring

 

Comaxx neemt je privacy serieus, dus we gebruiken jouw persoonsgegevens alleen voor administratieve doeleinden en om de producten en services te leveren die je bij ons opvraagt. Uitschrijven kan op elk gewenst moment. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

Wij realiseerden extra online groei voor: