De Voordelen van Adobe Commerce ten opzichte van Magento Open Source

Magento, een krachtig e-commerce platform, biedt twee hoofdvarianten: Magento Open Source en Adobe Commerce (voorheen Magento Commerce). Hoewel de open source versie veel mogelijkheden biedt voor het starten van een webshop, heeft Adobe Commerce specifieke voordelen die het geschikt maken voor grotere bedrijven met complexere eisen. Onze Magento-specialist Mark Vermeltfoort vertelt.

Sleutelfuncties van Adobe Commerce

Adobe Commerce is ontworpen voor schaalbaarheid en robuuste bedrijfsoperaties, met functies die verder gaan dan wat de open source versie biedt:

 • Verbeterde performance en schaalbaarheid: Adobe Commerce gebruikt geavanceerde caching-technieken en database-optimalisatie die essentieel zijn voor het ondersteunen van grote webshops met hoge bezoekersaantallen.
 • Uitgebreide B2B-functionaliteiten: Functies zoals prijslijsten voor klantgroepen, offertebeheer, en bulkinkoopopties zijn standaard inbegrepen.
 • Sterkere content management mogelijkheden: Met Page Builder, een drag-and-drop editing tool, kunnen marketeers en merchandisers gemakkelijk pagina’s creëren zonder de noodzaak voor developer interventie.
 • Geavanceerde marketing tools: Segmentatie en personalisatie zijn krachtiger, waardoor marketeers meer gerichte campagnes kunnen opzetten.
 • Uitgebreide analytics en rapportage: Adobe Commerce biedt geavanceerde rapportageopties die helpen bij het nemen van onderbouwde beslissingen.
Mark Vermeltfoort

Wanneer overstappen naar Adobe Commerce?

De overstap naar Adobe Commerce is met name zinvol onder de volgende omstandigheden:

 • Bedrijfsgroei en complexiteit: Naarmate bedrijven groeien, worden hun e-commerce behoeften complexer. Adobe Commerce kan deze complexiteit aan door geavanceerdere managementtools en betere integratiecapaciteiten te bieden.
 • Behoefte aan verbeterde ondersteuning: Adobe biedt 24/7 technische ondersteuning, wat cruciaal kan zijn voor bedrijven die afhankelijk zijn van hun online aanwezigheid.
 • Internationale expansie: Adobe Commerce ondersteunt meertalige en multicurrency functionaliteiten beter, wat essentieel is voor internationaal opererende bedrijven.

Hoewel de voordelen aanzienlijk zijn, moet een overstap zorgvuldig overwogen worden:

 • Kosten: Adobe Commerce komt met licentiekosten die aanzienlijk kunnen zijn, vooral voor kleine bedrijven.
 • Implementatie en migratie: De overstap kan ingrijpend zijn en vereist een grondige planning en mogelijk significante migratie-inspanningen.

Veelgestelde Vragen

Is Adobe Commerce alleen geschikt voor grote bedrijven? Adobe Commerce is vooral voordelig voor middelgrote tot grote bedrijven die de geavanceerde functies kunnen benutten om hun groei te ondersteunen.

Hoe lang duurt de implementatie van Adobe Commerce? De implementatietijd kan variëren, afhankelijk van de complexiteit van de webshop en de specifieke behoeften van het bedrijf.

Kan ik mijn huidige thema’s en plug-ins behouden als ik upgrade? Sommige thema’s en plug-ins moeten mogelijk worden aangepast of opnieuw worden aangeschaft om compatibel te zijn met Adobe Commerce.

Samenwerken?

Klaar om samen het maximale uit jouw organisatie te halen? Neem contact met ons op! 

 • Samen online succes behalen
 • Ontvang vrijblijvend persoonlijk en professioneel advies
 • Meer dan 20 jaar online ervaring

 

Comaxx neemt je privacy serieus, dus we gebruiken jouw persoonsgegevens alleen voor administratieve doeleinden en om de producten en services te leveren die je bij ons opvraagt. Uitschrijven kan op elk gewenst moment. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

Wij realiseerden extra online groei voor: