Multisite voor WordPress

Een Wordpress multisite laat jou meerdere WordPress-websites creëren vanuit één installatie. We maken een cluster van websites, waarmee je jouw eigen WordPress Network opzet. 

Een multisite laat je plugins en thema’s delen. Bovendien beheer je de websites vanuit één WP-admin-account. Je hebt de volledige controle over deze virtuele websites, die geen eigen database (directory) hebben. Wel hebben ze eigen tabellen en een folder met daarin de bestanden, zodat je meerdere sites naast elkaar kunt laten draaien.  

Tip: Multisite voor WordPress is een plugin die we voor je installeren. Uiteraard kunnen wij de websites voor je beheren. En wil je dat liever zelf doen? Wij installeren en configureren, zodat je er daarna mee aan de slag kunt.

Meer weten over een WordPress multisite?
Multisite WordPress: zelf creëren en beheren
 • WordPress multisite

  Vaak hebben grote organisaties meerdere websites. Wij kunnen deze koppelen tot een wordpress multisite.

 • Secured website

  Wij bouwen websites voor organisaties die veel waarde hechten aan veiligheid. Een goed secured omgeving staat bij ons voorop!

 • Koppeling met systemen

  Een website moet naadloos kunnen koppelen met systemen. Zo koppelen wij recruitment of inbound marketing systemen naadloos.

Voor- en nadelen van een multisite

Met WordPress Multisite beheer je meerdere websites vanuit één account. Bovendien centraliseer en automatiseer je de websites op één server. Dat bespaart kostbare serverruimte. Je hoeft daarnaast de thema’s en plugins maar op één plek te updaten, om zeker te weten dat ze op alle websites goed werken en de optimale beveiliging bieden. 

Houd er aan de andere kant rekening mee dat een wijziging in de basisinstellingen invloed heeft op alle websites binnen het cluster. Ook zijn niet alle standaard- en kant-en-klare thema’s en plugins hier automatisch voor geschikt. 

Dus denk je aan een multi WordPress website? Dat is een goed idee als je (onbeperkt) websites wilt uitrollen vanaf dezelfde server. En als je die websites vanuit één WP-Admin-account wilt beheren. Bovendien is het belangrijk dat je voor alle websites dezelfde thema’s en plugins gebruikt. 

Andersom is dat niet zo’n goed idee als je websites aanmaakt voor klanten die allemaal verschillende hostingproviders hebben. En hebben de websites een aparte database of een apart IP-adres nodig? Dan is dat ook geen goed idee.

Drie soorten WordPress multisites

 • Path Mapping (www.jouwwebsite.nl/path)
  Kies je voor Path Mapping? Het gaat om één hoofddomein. Van daaruit maak je verschillende directories (databases) aan met elk een eigen subsite. Dat kun je bijvoorbeeld gebruiken voor een WordPress website in meerdere talen (Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, etc.).
 • Subdomain Mapping (subdomain.jouwwebsite.nl)
  Met Subdomain Mapping installeer je subdominee. Het is een minder populaire optie. Je kunt dit gebruiken als je verschillende producten onder hetzelfde merk wilt aanbieden. Het zijn verschillende websites, die wel hetzelfde uitgangspunt hebben.
 • Domain Mapping (www.jouwdomein.nl en www.anderdomein.nl)
  Beheer je meerdere websites binnen bijvoorbeeld een scholengemeenschap? Met Domein Mapping maak je dezelfde sites aan, die bij elkaar horen. Ondertussen hebben de websites wel gewoon een eigen domein.

Voor deze klanten realiseerden we al online groei

Multisite voor WordPress

De WordPress multisite kan in verschillende situaties tijd en kosten besparen. Het maakt het beheer van meerdere websites makkelijker. Houd er wel rekening mee dat er een paar voorwaarden gelden voor de websites die je op die manier kunt beheren. 

Dus wil je meerdere websites laten maken en die zo eenvoudig mogelijk beheren? Of zoek je naar deskundig advies door onze specialisten? We denken graag met je mee over de mogelijkheden voor meerdere websites in een cluster. Ontdek op die manier of het in jouw geval een goed idee is om gebruik te maken van WordPress Multisite. 

Award winning company

Interesse in een WordPress multisite?

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jou? Neem contact met ons op via onderstaand formulier of de chat!

 • Meer dan 20 jaar ervaring

 • Award winning

 • Online groei gegarandeerd

Wij behaalden resultaten voor
 • royalcanin
 • dc klinieken

Of bereik ons via

Maandag tot en met vrijdag 08:30 – 17:30

lijn