Huisstijlhandboek

Klaar om jouw merk aan de wereld te laten zien?  

Met je merknaam, positionering en plannen om je omzet te verhogen, is het tijd om van je organisatie een merk te maken. Hiervoor heb je een huisstijl en een huisstijlhandboek nodig, ook wel een brandbook genoemd. Het huisstijlhandboek bevat alles voor je merk, bijvoorbeeld het logo en de manier waarop je het logo gebruikt. Het is een handleiding voor jouw organisatie waarmee elke medewerker consistent gebruik maakt van de richtlijnen. Zo zal de communicatie naar klanten en andere stakeholders een professionele uitstraling hebben. 

Meer weten over het maken van een huisstijlhandboek?

Het huisstijlhandboek is de visuele vertaling van je merkidentiteit. Je merkidentiteit en digitale positionering zijn onderdeel van je branding, net als het huisstijlhandboek. Eerst wil je weten wie je bent en waarom je doet wat je doet. Waarom moeten klanten voor jou kiezen en wat maakt jou anders dan je concurrenten? Deze vragen worden in je positionering beantwoord en geformuleerd in onder andere je missie, visie en merkwaarden. Met je huisstijl ben je beter te herkennen, je wekt de juiste gevoelens op en je claimt je plek in de markt. Kortom, maak je identiteit zichtbaar en herkenbaar. 

De elementen van een huisstijlhandboek: 

 • Het logo
  Het logo omvat je merkidentiteit. Deze plaats je op alle communicatie, je website, social media kanalen en op je kantoor pand. Op deze manier wordt je altijd herkend.
 • Kleuren
  Kleuren kunnen bepaalde associaties en emoties oproepen. Deze kun je dan koppelen aan je kernwaarden, missie en visie. 
 • Typografie 
  Met e-mail kun je er als organisatie voor zorgen dat je de juiste boodschap, op het juiste moment, bij jouw doelgroep onder de aandacht brengt. Hiermee informeer en overtuig je jouw doelgroep op de best mogelijke manier.
 • Iconografie
  Met iconen zeg je meer dan woorden. Naast de uitstraling moeten de iconen duidelijk aangeven waarvoor ze staan en hiervoor bieden wij richtlijnen aan.
 • Tone-of-voice
  De tone-of-voice is de manier waarop je je doelgroep aanspreekt. Door een huisstijlhandboek te gebruiken, heb je richtlijnen waarmee je de tone-of-voice ook in beeld kan vertalen.
 • Visuals
  Het beeld dat je gaat gebruiken in je communicatie is nodig om het merkverhaal en identiteit goed uit te dragen, denk aan richtlijnen voor foto’s die het juiste gevoel uitstralen.  

Diverse expertises

Wij zijn een full-service digitaal bureau en hebben dus vele expertises. Waar je nu een vraag over hebt, wij hebben een online marketing consultant voor je klaar staan. Meer weten over een van de expertises van onze consultants? Bekijk ze hier!

Onze marketing partners

Een brandbook laten maken?

Meer weten over jouw toekomstige huisstijlhandboek? Nu je weet hoe je je bedrijf gaat positioneren, is het tijd voor de huisstijl die erbij hoort. Vul het formulier hieronder in en wij zorgen ervoor dat jouw merk wordt herkend en overal zichtbaar is.

 • Meer dan 20 jaar ervaring

 • Award winning

 • Online groei gegarandeerd

Wij behaalden resultaten voor
 • royalcanin
 • ps food&lifestyle

Of bereik ons via

Maandag tot en met vrijdag 08:30 – 17:30

lijn