Online groeiplan

Een online groeiplan is de houvast voor jouw bedrijf als je de online aanwezigheid van je merk wilt vergroten en/of versterken. Dit plan is een belangrijk onderdeel voor je algehele (online) bedrijfsstrategie en de weg naar succes. Het helpt bij het verbeteren van jouw online branding, het vastleggen van de customer journey en het stimuleren van demand generation.

Heb jij het idee dat er kansen blijven liggen en weet je niet waar je moet beginnen? Wees gerust, onze specialisten bij Comaxx kunnen je helpen. Boost je online groei met een groeiplan op maat en neem vandaag nog contact met ons op!

Online groeien met je organisatie?

Wat is een online groeiplan?

Een online groeiplan is een strategisch document dat de stappen uiteenzet die je bedrijf in samenwerking met ons zal nemen om je online doelen te bereiken. Dit bevat bijvoorbeeld zoekmachineoptimalisatie (SEO), SEA, e-mailmarketing, contentmarketing, social media strategieën en meer. Het online groeiplan richt zich op het aantrekken en behouden van klanten door middel van online werkzaamheden en tactieken.

Een goed ontwikkeld groeiplan helpt bij het bepalen van je doelgroep, het verbeteren van je website of webshop en het maken van content wat past bij je publiek. Met een online groeiplan kun je dus:

  • Je zichtbaarheid in zoekmachines vergroten.
  • Een sterke online merkidentiteit opbouwen.
  • Effectief communiceren met je doelgroep.
  • Je omzet vergroten en je klantenbinding verbeteren.

Strategisch online groeiplan op maat

Elk bedrijf of organisatie is weer anders, daarom bieden wij een strategisch online groeiplan op maat aan. Tijdens een kennismakingsgesprek zal een van onze specialisten jouw doelen, doelgroep en ambities vastleggen. Daarnaast doen wij een analyse van je huidige online marketing. Aan de hand van je doelen en de analyse leggen we de benodigde stappen vast in het groeiplan. Bij Comaxx werken we vanuit de funnel-up benadering. Vanuit performance marketing werken we toen naar branding campagnes. Elke maand werken wij aan de doelen en monitoren wij al onze werkzaamheden en behaalde resultaten. Hierbij sturen we bij waar nodig.

Onze marketing partners

Impact op online branding en je customer journey

Door de stappen uit je online groeiplan te volgen zal dit impact hebben op zowel je online branding als de customer journey. Je krijgt meer structuur in je strategie waardoor je online branding versterkt zal worden en voor meer naamsbekendheid kan zorgen. Hiermee kun je ook voorop lopen bij concurrentie en kun jij je resultaten goed meten. Daarnaast stelt een groeiplan je in staat om de reist van de klant nauwkeurig in kaart te brengen. Hierdoor kun je inspelen op de specifieke behoeften en verwachtingen van je klanten.

Stimuleer demand generation

Demand generation gaat over het creëren van bewustzijn en interesse voor een product of dienst met het uiteindelijke doel om het aantal verkopen te verhogen. Marketing is op dit moment vooral gericht op de 3% van alle kopers die nu actief aan het kopen zijn en waar alle marketeers zich op richten. Met Demand Generation richt je je op de 97% die pas later actief gaat kopen, maar die door iedereen wordt genegeerd. Nadat je in een online groeiplan hebt vastgelegd wat de behoeftes zijn van je klanten kun je hierop inspelen. Identificeer je ideale klantprofielen (Ideal Customer Profiles) en begrijp waar hun pijnpunten en motivatie liggen.

Ben je er klaar voor om online te groeien? Neem vandaag nog contact met ons op!

Boost je online groei met een op maat gemaakt groeiplan!

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jou? Neem contact met ons op via onderstaand formulier of de chat!

  • Meer dan 20 jaar ervaring

  • Award winning

  • Online groei gegarandeerd

Wij behaalden resultaten voor
  • royalcanin
  • dc klinieken

Of bereik ons via

Maandag tot en met vrijdag 08:30 – 17:30

lijn