Employer branding

Employer branding (of werkgeversmerk) is het positioneren van jouw bedrijf als een gewenste werkgever in de ogen van huidige en potentiële werknemers. Het gaat om het creëren en bevorderen van een positief en onderscheidend imago van het bedrijf om talent aan te trekken en te behouden. Met de krappe arbeidsmarkt van tegenwoordig is het hebben van een sterke employer branding strategie belangrijker dan ooit.

Om succesvol te zijn met employer branding en potentiële werknemers aan te trekken, is het belangrijk om eerst duidelijk te hebben wat je ‘merk‘ inhoudt. Een merk reflecteert hoe je organisatie wordt waargenomen door anderen, zowel intern als extern. ‘Branding‘ daarentegen is de manifestatie van dit merk in tastbare en zichtbare vormen. Het is het middel waarmee je de waarden en essentie van je organisatie vertaalt naar een visuele identiteit (huisstijl), zoals je logo, merkkleuren, lettertypes en tone-of-voice. Met branding onderscheid je jezelf van andere organisaties. Employer branding richt zich specifiek op het imago van de organisatie als werkgever, met als doel talent aan te trekken en te behouden.

Op zoek naar de juiste kandidaten voor jouw vacatures?

Diverse expertises

Wij zijn een full-service digitaal bureau en hebben dus vele expertises. Waar je nu een vraag over hebt, wij hebben de juiste specialisten voor je klaar staan. Hier een greep uit onze diensten

­Wat levert employer branding op voor jouw organisatie?

Een sterke employer branding kan de wervingskosten verlagen, de retentie (vasthouden van werknemers) verhogen en de algemene tevredenheid van werknemers verbeteren. Het helpt bedrijven om toptalent aan te trekken en te behouden, wat leidt tot betere prestaties en groei van jouw bedrijf. Bovendien kan een positief werkgeversimago de algemene merkreputatie versterken, wat voordelen biedt in klantrelaties en marktpositie. Genoeg redenen om vandaag nog aan de slag te gaan met jouw employer branding!

    • Aantrekken nieuwe medewerkers
    • Vergroten werktevredenheid huidige medewerkers
    • Stimuleert de bedrijfsgroei
    • Tijd- en kostenbesparing

Onze employer branding aanpak

Employer brandig is het promoten van je bedrijf als favoriete werknemer. Het begint met het identificeren van de unieke waarden, cultuur en voordelen van je organisatie. Hoewel HR en recruitment vaak de leiding hebben, is een succesvolle employer branding strategie vaak het resultaat van samenwerking tussen HR, marketing, communicatie en het hoger management. Waarmee onderscheid jij je van de rest? Hulp nodig bij het positioneren van je merk? Neem dan contact met ons op!

Hieronder leggen wij onze employer branding aanpak uit:

Bedrijfsanalyse
We beginnen met het analyseren van jouw bedrijfscultuur, waarden, visie en doelen. We zorgen ervoor dat we jouw organisatie van binnen en van buiten kennen voordat we een employer brand gaan opzetten.

Content creatie
Het creëren van content is belangrijk om zo je boodschap van je bedrijf over te dragen aan potentiële werknemers. Hiermee kun jij je waarden, missie en visie overbrengen. Laat zien wat jou als werkgever uniek maakt en trek de juiste kandidaten aan. Daarnaast kan authentieke content een realistisch beeld geven van de dagelijkse werkzaamheden, de sfeer en mensen binnen een organisatie. Deel bijvoorbeeld medewerkerstestimonials op je website in de vorm van een interview of blog. Of deel deze op social media. Dit kun je ook laten uitbesteden door Comaxx.

Monitoring en optimalisatie
We verzamelen feedback van huidige werknemers om de employer branding strategie te ontwikkelen of te verbeteren. Daarnaast veranderen de arbeidsmarkt, technologie en verwachtingen van medewerkers voortdurend. We blijven op de hoogte van trends en passen de strategie waar nodig aan.

Recruitment marketing

Naast employer branding zijn we ook gespecialiseerd in recruitment marketing. Heb je openstaande vacatures en ben je snel op zoek naar geschikte kandidaten? Met de hulp van een recruitment marketeer haal je binnen de kortste keren meer kwalitatieve kandidaten binnen op je vacatures. Onze campagnes zijn effectief en vele malen goedkoper dan een wervingsbureau. Bij recruitment marketing kunnen we verschillende jobboards inzetten zoals Indeed, Google Jobs, Facebook, LinkedIn Jobs en Glassdoor. Daarnaast bouwen we koppelingen met werkenbij-websites en ATS-platformen zoals Bullhorn en HubSpot. Ook kunnen wij je als Indeed partner helpen bij adverteren op Indeed.