Designtrends voor jouw website!

  • Ramon Hoeks

Geanimeerde logo’s en scroll triggered animaties zijn dé designtrends van dit moment. De tijd waarin een website slechts een verzameling was van diverse statische pagina’s lijkt hiermee ten einde te komen. Het gaat om beweging en beleving! Logo’s komen tot leven en jouw website interacteert met scroll triggered animaties voortaan on-page met de bezoeker.

Essentie van geanimeerde elementen

Geanimeerde elementen is als één van de designtrends tegenwoordig een essentieel onderdeel van een krachtige gebruikerservaring. Bij het ontwerpen van pagina’s werd vaak niet stilgestaan bij de overgang tussen verschillende elementen op een pagina of bij de transactie tussen diverse pagina’s onderling (ook wel full page transitions genoemd). Motion design werd veelal gezien als een extraatje dat later eventueel zou kunnen worden toegevoegd, maar meestal achterwege bleef.

Huisstijl 2.0

Gelukkig is de toegevoegde waarde van het web steeds breder gedragen en benutten bedrijven de mogelijkheden.

Gelukkig wordt de toegevoegde waarde van het web steeds vaker onderschreven en worden de mogelijkheden dat online actief zijn biedt meer en meer benut. Op printuitingen, zoals producten, posters of flyers, kan jouw logo natuurlijk niet tot leven worden gebracht. Online zijn de mogelijkheden echter eindeloos. Een online huisstijl met logo’s en andere huisstijlelementen die met je interacteren, kun je zien als een echte toevoeging op je bestaande huisstijl.

Logo animaties brengen jouw merk tot leven

Met geanimeerde logo’s heb je een echte troef in handen op het gebied van marketing en merkidentiteit. Je logo is een van de belangrijkste kenmerken van jouw bedrijf. Het hart van je merkidentiteit. Het moet de aandacht trekken en herkenbaar zijn. Breng je jouw logo met behulp van CSS3 tot leven? Dan presenteer je jouw merk op een moderne en dynamische manier en onderscheid je jezelf van concurrenten. Maar nog veel belangrijker is het feit dat geanimeerde logo’s beter worden onthouden dan statische varianten. Op een statisch logo wordt vaak slechts één blik geworpen, terwijl een animatie secondelang de aandacht trekt.

Scroll triggered animaties voor rijke, interactieve ervaringe

Scroll triggered animaties leveren op dezelfde manier toegevoegde waarde aan websites. Daardoor worden ze in toenemende mate ingezet. Deze animaties, die worden afgedraaid zodra een gebruiker op de pagina scrolt, bieden ons als front-end developers de mogelijkheid om rijke en interactieve ervaringen te creëren. Hiermee kunnen we belangrijke elementen op een pagina extra uitlichten. Zo zouden we met behulp van deze techniek UPS’s kunnen laten infaden bij een scroll-event, waardoor de unique selling points van jouw organisatie de bezoeker niet meer kunnen ontgaan!

Designtrends die waarde toevoegen voor jouw website

Voor ons als designers scheppen de continu ontwikkelende digitale technologieën steeds nieuwe kansen en mogelijkheden. Het volgen van de laatste designtrends, ontwikkelingen en technologieën is dan ook een vanzelfsprekend onderdeel van ons werk. Wij werken voor uiteenlopende organisaties, maken onderscheidene interfaces, maar streven altijd naar een en hetzelfde doel: het realiseren van een design dat waarde toevoegt voor jouw organisatie!