Affiliate marketing

Wij maken gebruik van een digitaal netwerk om jouw producten of diensten te promoten. Hiermee behalen we jouw doelstellingen. Hoe doen we dat? Dat lees je op deze pagina.

Wat is affiliate marketing?

Om jouw digitale doelstellingen te behalen heb je voldoende bereik nodig. Zeker als je een commercieel platform hebt is het belangrijk ervoor te zorgen dat er voldoende verkeer wordt gegenereerd. Verkeer generen kan uiteraard via adverteren op zoekmachines of door zoekmachine optimalisatie, maar dit is vooral gericht op mensen die zoeken naar producten of diensten. Wil je buiten de zoekmachines opvallen bij jouw doelgroep? Dan kan affiliate marketing de oplossing zijn. 
 
Affiliate marketing draait om het inzetten van een enorm netwerk van digitale platformen die jouw producten of diensten willen promoten. Hierdoor kun je heel veel mensen bereiken en ervoor zorgen dat jouw digitale platform zichtbaarder wordt. Affiliate marketing heeft de volgende voordelen: 

  • Je maakt gebruik van een enorm netwerk aan digitale platformen 
  • Het is mogelijk zelf te kiezen van welke platformen jij gebruik wil maken 
  • Je betaalt pas op het moment dat een conversie wordt behaald (no cure, no pay) 
  • De bijdrage van een affiliate netwerk is goed meetbaar. Je maakt gebruik van een enorm netwerk aan digitale platformen 

Omdat het affiliate netwerk aan jouw digitale platform kan verdienen, zullen ze bereid zijn om jouw producten of diensten te promoten. Je betaalt pas wanneer er een doel is behaald (die doelen bepaal je natuurlijk zelf). Daarnaast kun je zelf controleren of het doel daadwerkelijk is behaald met hulp van een affiliatelink. Indien dit niet het geval is kun je een conversie afkeuren. Hierdoor behoud je zelf de controle. 

Voor deelname aan een affiliate netwerk wordt vaak een vast bedrag in rekening gebracht. Het is natuurlijk belangrijk om deze kosten mee te nemen in jouw online business model. De hoogte van de beloning voor het affiliate netwerk kun je daarnaast zelf bepalen. Hoe hoger de beloning, hoe harder men zal werken voor jouw digitale platform. Maar ook hier moet je natuurlijk weer goed kijken welke maximale kosten je kunt reserveren voor de beloning zodat er onderaan de streep een positief resultaat overblijft.

Aanpak affiliate marketing

Comaxx heeft experts in dienst die alles weten van affiliate marketing. Indien we samen met jou aan de slag gaan met affiliate marketing, dan hanteren we de volgende aanpak: 

  • We onderzoeken welk affiliate netwerk we gaan inzetten 
  • We gaan materiaal vervaardigen dat het affiliate netwerk kan gebruiken 
  • We bepalen hoe hoog de beloning voor conversie mag zijn 
  • We richten dashboards in om de voortgang goed te kunnen bewaken 
  • We keuren nieuwe deelnemers
  • We rapporteren de resultaten en sturen daar waar nodig bij

De inrichting van affiliate marketing doen we samen met jou. We zorgen dat we er bovenop zitten om ervoor te zorgen dat we het maximale uit het affiliate netwerk halen. Op deze manier kunnen we extra verkeer genereren en meer conversies voor je behalen.