Elasticsearch voor een krachtige zoekfunctie

De zoekfunctie van een website is een belangrijk navigatiemiddel voor bezoekers. Het is tegelijkertijd een kwetsbaar onderdeel: als de interne zoekmachine slecht werkt, dan haakt de gebruiker af. Daarom implementeren wij de krachtige zoektechnologie van Elasticsearch. Dit passen wij toe voor de platforms WordPress en Magento 2. Zo begeleiden wij de (be)zoekers naar de juiste pagina en een succesvolle conversie.

Meer weten over de zoekmachine Elasticsearch?

Wat maakt Elasticsearch geschikt voor WordPress en Magento 2?

Elasticsearch is een zoeksysteem met Nederlandse roots dat ook in een open source editie beschikbaar wordt gesteld. Het product biedt een opvallend hoge zoeksnelheid bij grote hoeveelheden tekst. Elasticsearch biedt veel functionaliteit en kan slim omgaan met typfouten, stopwoorden, synoniemen, autocomplete en de stapsgewijze verfijning van zoekopdrachten. Het systeem is eenvoudig te koppelen met WordPress en Magento 2.

Award winning company

Elasticsearch: onze aanpak

1Magento 2 Comaxx zal in de opstartfase van een project adviseren om Elasticsearch in te zetten als dat de gebruikerservaring verbetert. Bij een Magento 2 project is de werkwijze vervolgens rechttoe-rechtaan, want de werking is volledig gekoppeld aan de bestaande zoekinstellingen van Magento 2.
2WordPress Bij een koppeling met het WordPress-platform zijn er meer keuzes te maken, zoals het beïnvloeden van de relevantiescores, de categorieën om zoekresultaten te verfijnen en het kiezen van de juiste werkwijze voor de autocomplete functie. Dit doen we samen met jou.

In technische zin wordt Elasticsearch als aparte server geïnstalleerd op ons Secure Webhosting platform. Via de WordPress plug-in ElasticPress of de standaard Magento 2 configuratie verbinden we de website of webshop aan de Elasticsearch-server en is de krachtige zoekfunctie klaar voor gebruik.

Voor deze klanten realiseerden we al online groei

Waarom je kiest voor Comaxx en Elasticsearch

Comaxx werkt sinds 2017 met Elasticsearch en weet deze ervaring te vertalen in zoekfuncties die leiden tot hogere bezoekersconversie. Wij bieden een zorgeloze implementatie van een zoekmachine die de standaardfuncties van WordPress en Magento 2 overklast. Dat koppelen wij aan een gedegen functioneel advies en een hoge mate van flexibiliteit om de zoekfunctie te finetunen na de oplevering. Door de juiste indicatoren te meten, ontdekken wij altijd verbetersuggesties. Want hoe goed de zoekfunctie ook is: er is altijd ruimte voor optimalisatie. Heb je interesse of wil je meer weten? Aarzel niet en neem contact met ons op!

Onze online partners