Customer journey

De klantreis, ook wel bekend als de customer journey, is het pad dat jouw (potentiële) klanten bewandelen, waarbij ze op verschillende momenten in aanraking komen met jouw bedrijf. 

Contact

De customer journey is een visuele representatie die in kaart brengt op welke momenten iemand interactie heeft met jouw onderneming. Een duidelijk klantreismodel laat zien welke stappen toekomstige klanten zetten richting een aankoop. Als je weet waar en wanneer ze in contact komen met jouw bedrijf, kun je zorgen dat ze op het juiste moment de juiste informatie zien. Dit is belangrijk voor een goede online strategie.

Het is heel belangrijk om niet alleen te weten welke stappen een mogelijke klant neemt, maar ook te begrijpen hoe ze zich daarbij voelen en waarom ze die stappen zetten. Als je goed begrijpt wat de klant voelt en wil, kun je content maken die echt aanspreekt en interesse wekt.

De rol van content marketing in de customer journey

Content marketing is heel belangrijk op elk moment van de klantreis. Als je goede en gerichte content maakt, help je mensen je merk makkelijker te vinden. Je bouwt ook betere banden met de mensen die je wilt bereiken en je zorgt ervoor dat meer van deze mensen uiteindelijk iets bij je kopen. Het is belangrijk dat deze content niet alleen nuttig en toepasselijk is, maar dat het ook goed gevonden kan worden door zoekmachines (SEO). Zo zorg je ervoor dat jouw merk goed vindbaar is op het internet. Door dit te doen, trek je meer bezoekers aan die je kunt omzetten in klanten. Door content strategisch in te zetten, wek je niet alleen interesse en bewustzijn voor je merk, maar stimuleer je ook actief de vraag naar je producten of diensten.

Bij Comaxx brengen onze online marketeers alle contactmomenten van de klantreis in kaart. Bij iedere stap zetten we specifieke content in om contactmomenten te vergroten, awareness te creëren en conversie te optimaliseren. 

Samenwerken?

Klaar om meer uit jouw customer journey te halen? Neem contact met ons op! 

  • Samen online succes behalen
  • Ontvang vrijblijvend persoonlijk en professioneel advies
  • Meer dan 20 jaar online ervaring

 

Comaxx neemt je privacy serieus, dus we gebruiken jouw persoonsgegevens alleen voor administratieve doeleinden en om de producten en services te leveren die je bij ons opvraagt. Uitschrijven kan op elk gewenst moment. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

Wij realiseerden
extra online groei voor: