Recruitment marketing

Recruitment marketing is een belangrijk onderdeel van het aantrekken van het beste talent voor je organisatie. Het gaat erom zinvolle contacten te leggen met werkzoekenden en hen te helpen begrijpen wat je bedrijf te bieden heeft, van de cultuur en de voordelen tot de carrièremogelijkheden. Om potentiële kandidaten effectief te bereiken, omvat recruitment marketing doorgaans digitale campagnes op verschillende platforms (zoals sociale media, vacaturebanken en de eigen website van het bedrijf), e-mailprogramma’s, het creëren van content (zoals blogs of video’s), initiatieven op het gebied van employer branding en meer.

Door deze strategieën te gebruiken zijn de kansen op het vinden van de juiste kandidaat zeer groot. Wij hebben met deze methodes dus ook successen geboekt en blijven we daarom ook zoeken naar nog meer mogelijkheden. Want wat we merken met recruitment marketing is dat er steeds meer kansen bij komen. Zo komen vacaturebanken zoals Indeed steeds meer met nieuwe opties om vacatures beter te laten opvallen. Zo is het mogelijk om een aanpasbare bedrijfspagina te maken, recruitment campagnes aan te maken en is halen we het maximale uit de vacatures door op Indeed te adverteren.  

Meer weten over Recruitment marketing?

Wat is recruitment marketing?

Recruitment marketing, vaak ook jobmarketing genoemd, is het proces van het bewust verhogen van de zichtbaarheid en aantrekkingskracht van een bedrijf als potentiële werkgever door middel van marketingprincipes en -technieken. Het doel is om toekomstige medewerkers aan te trekken, evenals interesses en conversies onder kandidaten te genereren. Het maakt gebruik van verschillende platformen, content marketingstrategieën, geavanceerde tracking- en analysehulpmiddelen om de meest effectieve methoden voor rekrutering te identificeren.

Dus wat betekent het? Wat het inhoudt is dat er gewerkt wordt aan de zichtbaarheid en aantrekkingskracht van een bedrijf als werkgever. Dit wordt gedaan door middel van technieken en principes binnen recruitment marketing.

Onze aanpak

Ons doel bij het inzetten van recruitment marketing is ervoor te zorgen dat jouw organisatie opvalt tussen de concurrentie. Het is belangrijk om te benadrukken wat jou uniek maakt en waarom een werkzoekende zou moeten overwegen om voor jouw bedrijf te werken boven de anderen. Naast het benadrukken van carrièremogelijkheden, is het ook nuttig om verhalen van werknemers te delen of de cultuur van je werkplek te laten zien, zodat potentiële kandidaten een idee kunnen krijgen van hoe het leven bij jouw organisatie echt is. Onze recruitment marketeers helpen je hier graag bij!

Onze recruitment marketeers hebben de benodigde ervaring met een aanpak voor recruitment marketing. We denken met je mee en willen samen graag streven naar het behalen van meer kandidaten voor jouw bedrijf. Met onze samenwerking met Indeed kunnen we jou een boost geven op dit platform.

Onze marketing partners

Waarom je kiest voor Comaxx recruitment marketing? Wij zijn namelijk Indeed partner!

Wij zijn Indeed partner en daar zijn we trots op! Indeed is namelijk het platform om te gebruiken voor recruitment marketing, omdat je er doelgroepen kunt bereiken op basis van locatie en andere criteria. Dit zorgt er dus voor dat we de juiste kandidaten kunnen vinden voor jouw vacatures. Onze Recruitment marketeers hebben nauw contact met Indeed, waardoor onze kennis elke dag groeit. Zo zijn we ook up-to-date over alle ontwikkelingen binnen Indeed, dus weten we snel te schakelen.

Bovendien kan Indeed adverteren jouw vacatures helpen zich te onderscheiden van de concurrentie, zodat ze sneller worden opgemerkt door meer gekwalificeerde kandidaten. We maken namelijk met Indeed verschillende recruitment campagnes aan waardoor we het meeste uit jouw vacatures kunnen halen. Als Indeed partner kunnen we jou hierbij helpen en zo een boost geven aan jouw recruitment probleem.

Indeed partner

Meer weten over recruitment marketing?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder! 

  • Meer dan 20 jaar ervaring

  • Award winning

  • Persoonlijk advies

Wij behaalden resultaten voor
  • royalcanin
  • dc klinieken

Of bereik ons via

Maandag tot en met vrijdag 08:30 – 17:30

lijn