User Testing

User testing, ook wel bekend als usability testing, houdt in dat echte gebruikers taken uitvoeren op jouw product, website of app, terwijl ze hun gedachten hardop delen en hun interacties worden geobserveerd. User Testing geeft je dus directe feedback over hoe echte gebruikers omgaan met jouw product of dienst, waardoor je kostbare inzichten krijgt die kunnen leiden tot een verbeterde gebruikerservaring en zo ook meer conversies. Het is lastig om jouw doelgroep te identificeren en te bereiken voor zo’n onderzoek, maar wij kunnen je hierin ontzorgen!

Meer weten over User Testing?

User Testing uitbesteden

Of je nu een start-up bent die net begint of een gevestigd bedrijf dat zoekt naar manieren om te innoveren, ons team van experts kan je helpen om de meeste waarde uit je website of app te halen met User Testing. We beschikken over de tools, technieken en expertise om ervoor te zorgen dat je de feedback krijgt die je nodig hebt om beslissingen te nemen die zullen zorgen voor tevreden klanten en groei in conversies.

Wat zijn de stappen van User Testing?

 • 1. Het doel bepalen
  Voordat we aan de slag gaan met user testing, moeten we duidelijk weten wat je wilt bereiken. Wil je de algehele gebruiksvriendelijkheid testen of je richten op een specifieke functie?
 • 2. Doelgroep identificeren
  Aan de hand van jouw bedrijf bepalen welke gebruikers we zullen testen. Dat moeten natuurlijk personen zijn die representatief zijn voor je daadwerkelijke gebruikers.
 • 3. De test ontwerpen
  We bepalen we welke taken de deelnemers moeten uitvoeren tijdens de test. Ook deze taken moeten representatief zijn voor de daadwerkelijke activiteiten die gebruikers zouden ondernemen. Dat maakt de test waardevol. Daarna nodigen we de geselecteerde deelnemers uit voor de test. Dit doen we via verschillende kanalen, zoals e-mail, social media, of ons eigen netwerk.
 • 4. Test uitvoeren en gegevens verzamelen
  We laten de deelnemers de vooraf bepaalde taken uitvoeren, we zullen observaties maken over hoe ze omgaan met jouw product. Ook zullen we zoveel mogelijk gegevens uit de deelnemers halen, kwalitatieve data (zoals opmerkingen of feedback van de gebruiker) of kwantitatieve data (zoals hoe lang het duurt om een taak te voltooien).
 • 5. Analyseren en Rapporteren
  We verwerken de gegevens die we tijdens de test hebben verzameld en identificeren de gebruikspatronen. Waar hadden gebruikers problemen? Welke aspecten van het product waren intuïtief en welke niet? We maken een gedetailleerd rapport met onze bevindingen en die zullen we met je doornemen.
 • 6. Advies
  Op basis van ons rapport zullen we de aanbevelingen formuleren voor verbeteringen. Dit kunnen kleine wijzigingen zijn, zoals het verplaatsen van een knop, of grotere wijzigingen, zoals het herontwerpen van een hele pagina. Het herhalen van user tests na het doorvoeren van wijzigingen is een effectieve manier om continue verbetering te waarborgen en ervoor te zorgen dat jouw producten en diensten blijven voldoen aan de behoeften en verwachtingen van jouw gebruikers.

Onze marketing partners

User Test laten uitvoeren?

Of wil je meer informatie over onze User Test? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder! 

 • Meer dan 20 jaar ervaring

 • Award winning

 • Persoonlijk advies

Wij behaalden resultaten voor
 • royalcanin
 • dc klinieken

Of bereik ons via

Maandag tot en met vrijdag 08:30 – 17:30

lijn