De kracht van LinkedIn Thought Leader Ads

In een tijdperk waarin digitale advertenties steeds geavanceerder en gerichter worden, onderscheiden LinkedIn Thought Leader Ads zich als een krachtige tool voor B2B-marketing. Deze advertenties stellen bedrijven in staat om hun zichtbaarheid op het platform te vergroten door organische posts van individuele leiders binnen het bedrijf te promoten. Dit biedt een unieke kans om de betrokkenheid en geloofwaardigheid op te bouwen. In dit blog, gebaseerd op een interview met Sander Hurkmans voor de Comaxx Podcast, verkennen we hoe LinkedIn Thought Leader Ads werken en waarom ze zo effectief zijn.

Hoe werken LinkedIn Thought Leader Ads?

LinkedIn Thought Leader Ads maken gebruik van de bestaande content die door individuen binnen een organisatie wordt gepost. Wanneer een post organisch goed presteert, kan deze door het bedrijf worden gepromoot om een groter en relevanter publiek te bereiken. Dit betekent dat de content niet alleen door de bestaande volgers van de persoon wordt gezien, maar ook door een breder publiek dat geïnteresseerd kan zijn in de expertise die wordt gedeeld.

Voordelen van Thought Leader Ads

 1. Verhoogde geloofwaardigheid: Door echte personen en hun inzichten centraal te stellen, bouwt Thought Leader advertising geloofwaardigheid op bij het publiek. Mensen verbinden zich eerder met andere mensen dan met merken, wat deze aanpak bijzonder effectief maakt.
 2. Gerichte bereikbaarheid: LinkedIn stelt bedrijven in staat om advertenties te targeten op basis van functietitels, bedrijfsnamen en branches. Dit zorgt ervoor dat de content wordt gezien door professionals die het meest waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt.
 3. Hoge engagement: Persoonlijke posts genereren vaak meer engagement dan standaard bedrijfsadvertenties. Dit leidt tot hogere interactieratio’s en versterkt de relatie tussen je bedrijf en je doelgroep.
 4. Kosteneffectiviteit: Omdat de basiskosten voor het promoten van een bestaande post lager kunnen zijn dan het starten van een volledige advertentiecampagne, bieden Thought Leader Ads een meer budgetvriendelijke optie voor veel bedrijven.
Sander Hurkmans

Best practices voor het gebruik van LinkedIn Thought Leader Ads

 • Kies de juiste posts: Niet elke post is geschikt om te promoten. Kies posts die waardevolle inzichten of belangrijke nieuwtjes bevatten die resoneren met een breder publiek.
 • Monitor en optimaliseer: Net als bij elke advertentiecampagne is het belangrijk om de prestaties van je Thought Leader Ads te monitoren en te optimaliseren op basis van data.
 • Integreer met breder marketingplan: Zorg ervoor dat je Thought Leader Ads onderdeel zijn van een breder marketingplan. Ze moeten coherent zijn met je algemene marketingboodschappen en doelen.

Veelgestelde vragen

 1. Zijn Thought Leader Ads geschikt voor elk bedrijf?
  Thought Leader Ads zijn met name krachtig voor B2B-bedrijven die zich richten op professionele dienstverlening, technologie of andere kennisintensieve sectoren.
 2. Hoe meet ik de effectiviteit van mijn Thought Leader Ads?
  Kijk naar metrics zoals engagement-ratio’s, click-through rates (CTR), en conversies vanuit de advertenties.
 3. Kunnen kleine bedrijven ook profiteren van Thought Leader Ads?
  Ja, zelfs kleinere bedrijven kunnen effectief gebruik maken van Thought Leader Ads door leiders binnen hun niche of industrie te promoten.

Samenwerken?

Klaar om samen het maximale uit jouw organisatie te halen? Neem contact met ons op! 

 • Samen online succes behalen
 • Ontvang vrijblijvend persoonlijk en professioneel advies
 • Meer dan 20 jaar online ervaring

 

Comaxx neemt je privacy serieus, dus we gebruiken jouw persoonsgegevens alleen voor administratieve doeleinden en om de producten en services te leveren die je bij ons opvraagt. Uitschrijven kan op elk gewenst moment. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

Wij realiseerden extra online groei voor: