Huisstijl laten ontwerpen

Wat is een huisstijl? Een huisstijl is een visueel thema dat wordt toegepast op de communicatie van een organisatie of bedrijf.

Neem contact op

Een huisstijl wordt in een huisstijlhandboek benoemd en bevat elementen als kleuren, typografie, afbeeldingen en logo’s. Dit handboek bevat de richtlijnen voor het gebruik van deze elementen om op een consistente manier te communiceren zodat je organisatie een professionele uitstraling heeft. Bij Comaxx kun jij de perfecte huisstijl laten maken die past bij je merkverhaal en zorgt voor betrouwbaarheid en naamsbekendheid bij klanten. 

Hoe maak je een huisstijl die past bij je bedrijfsidentiteit?

Om te beginnen start je met de identiteit van je organisatie of bedrijf. Je bepaalt wat je kernwaarden, missie en visie zijn die je wilt laten terugkomen in je huisstijl. Daarna bepaal je welke tone-of-voice goed aansluit bij je organisatie. Vervolgens kijk je welk logo en welke kleuren je wilt gebruiken die passen bij de branche waar je organisatie zich in bevindt. Ook kies je welke lettertypes en afbeeldingen er gebruikt mogen worden door je werknemers. 

Kernwaarden, missie en visie 
Belangrijke onderdelen in je bedrijfsidentiteit zijn je kernwaarden, missie en visie. Hiermee kun je jouw boodschap beter overbrengen en trek je de juiste doelgroep aan. Je kernwaarden zijn je belangrijkste drijfveren die aangeven waar je in gelooft. Bepaal bij je kernwaarden ook de redenen waarom deze bij jouw organisatie passen en bedenk er niet teveel. Je visie beschrijft je toekomstbeeld van je organisatie of branche. Je missie vertelt waar je voor staat en is tijdloos.  

Tone-of-voice 
Je tone-of-voice is je toon waarop jij je boodschap of je communicatie uitdraagt. Het is de manier waarom je schrijft. Spreek je bijvoorbeeld je klanten aan met je of u?  

Logo en kleuren 
Kleuren kunnen bepaalde associaties en emoties oproepen. Deze kun je dan koppelen aan je kernwaarden, missie en visie. Met de gekozen kleuren kun je verder met het bepalen van je logo, het symbool wat je gebruikt zodat je klanten je merk herkennen.  

Lettertypes en afbeeldingen 
Net als met de gekozen kleuren, dragen je lettertypes ook een bepaalde uitstraling uit tegenover je merk. Daarnaast geeft het je merk een professionele uitstraling. Leg in je huisstijlhandboek ook vast welke afbeeldingen je personeel mag gebruiken en op welke manieren.  

Samenwerken?

Klaar om samen het maximale uit jouw organisatie te halen? Neem contact met ons op! 

  • Samen online succes behalen
  • Ontvang vrijblijvend persoonlijk en professioneel advies
  • Meer dan 20 jaar online ervaring

 

Comaxx neemt je privacy serieus, dus we gebruiken jouw persoonsgegevens alleen voor administratieve doeleinden en om de producten en services te leveren die je bij ons opvraagt. Uitschrijven kan op elk gewenst moment. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

Wij realiseerden extra online groei voor: