Google Analytics

Wil je weten waar jouw bezoekers vandaan komen? Hoe ze zich bewegen op je website en welke conversies daaruit voortkomen? En wil je erachter komen waar verbeterkansen liggen? Dan is het tijd om Google Analytics – tegenwoordig Google Analytics 4 (GA4) – in te zetten. Het helpt je om inzicht te krijgen in je websiteprestaties. Het gaat om data meten, analyseren en optimaliseren, om nog beter in te spelen op de behoefte van jouw doelgroep.  

Neem contact op

Wat is Google Analytics? 

Google Analytics 4 biedt geavanceerde mogelijkheden om gebruikersgedrag te volgen en te rapporteren. Het verschilt van zijn voorganger (Universal Analaytics) door meer nadruk te leggen op event-based data in plaats van sessie-gebaseerde data. Hierdoor krijg je een completer beeld van hoe gebruikers met je website omgaan. Het opzetten van GA4 vereist aandacht voor detail en een gestructureerde aanpak. Begin met het definiëren van je meetdoelen, richt je tracking in op belangrijke gebruikersacties en zorg ervoor dat je data schoon en betrouwbaar is

Waarom Google Analytics gebruiken?  

Google Analytics 4 is onmisbaar wanneer je je online marketing wilt optimaliseren. Het geeft niet alleen inzicht in het aantal bezoekers, maar ook in hoe zij met je website omgaan. Welke pagina’s trekken de meeste aandacht? Waar haken bezoekers af? Door deze vragen te beantwoorden, kun je je website optimaliseren voor een betere gebruikerservaring en een hoger conversieratio. Google Analytics 4 zorgt voor diepe inzichten en voorspellende metrics, zoals de verwachte inkomsten uit bepaalde doelgroepen. 

Daarnaast kun je je GA4 data gemakkelijk koppelen met andere Google-producten zoals Google Ads, Search Console en Google Looker Studio. Op deze manier krijg je een compleet plaatje van alle data die binnenkomt vanuit alle kanalen. 

Samenwerken?

Klaar om samen het maximale uit jouw organisatie te halen? Neem contact met ons op! 

  • Samen online succes behalen
  • Ontvang vrijblijvend persoonlijk en professioneel advies
  • Meer dan 20 jaar online ervaring

 

Comaxx neemt je privacy serieus, dus we gebruiken jouw persoonsgegevens alleen voor administratieve doeleinden en om de producten en services te leveren die je bij ons opvraagt. Uitschrijven kan op elk gewenst moment. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

Wij realiseerden extra online groei voor: