Marketing automation

Marketing gericht aan bestaande digitale klanten kun je (deels) automatiseren. Hierdoor bespaar je veel tijd en wordt jouw marketing effectiever. Hoe start je hiermee? Dat lees je op deze pagina.

Meer weten over marketing automation?

Wat is marketing automation?

Als je online actief bent met jouw organisatie omdat je bijvoorbeeld een webshop hebt of online leads verzamelt, dan heb je inmiddels een klantenbestand opgebouwd. Jouw klantenbestand geeft je inzicht in wie geïnteresseerd is in je organisatie of wie een aankoop heeft gedaan via je webshop.
Het opnieuw activeren van bestaande klanten of het opvolgen van leads kan automatisch plaatsvinden. Dit wordt marketing automation genoemd, oftewel het automatiseren van je marketing. Door jouw klantbestand te koppelen aan slimme software die patronen of gebeurtenissen kan herkennen en deze software op de juiste manier in te stellen, kun je meer rendement halen uit jouw klantenbestand. Bijvoorbeeld door:

  • In te spelen op gebeurtenissen, zoals de verjaardag van jouw klant
  • Producten onder de aandacht te brengen bij klanten die al een tijd niets hebben gekocht
  • Speciale aanbiedingen te creëren voor trouwe klanten (loyaliteitsprogramma)
  • Nieuwe producten onder de aandacht te brengen

Marketing automation of marketing automatisering draait om het onder de aandacht brengen van de juiste boodschap, aan de juiste doelgroep, op het juiste moment. Relevantie is de sleutel. Wanneer je jouw klant op het juiste moment kunt voorzien van (product)informatie of een aanbieding, is de kans groot dat hij of zij hier iets mee zal doen.

Voor deze klanten realiseerden we al online groei

Comaxx aanpak automated marketing

Aan de slag met marketing automation? Samen met jou kijken we eerst naar je huidige klantenbestand. Op basis hiervan bepalen we of deze geschikt is voor marketing automatisering. Als dat niet het geval is gaan we kijken welke informatie ontbreekt en hoe we deze informatie in het vervolg kunnen gaan verzamelen. Ook analyseren we of het mogelijk is om je klantenbestand verder te verrijken.

Op het moment dat jouw klantenbestand geschikt is bevonden, gaan we onderzoeken welke software oplossing het best bij je past. Mocht je al gebruik maken van bepaalde software dan bekijken we hoe deze is ingericht en of er mogelijkheden zijn tot optimalisatie. Tot slot bekijken we hoe we jouw klantenbestand kunnen segmenteren. Dit betekent dat we gaan bepalen welke onderdelen van jouw klantgegevens belangrijk zijn om ‘flows’ en ‘triggers’ te gaan bouwen. Dit is belangrijk om relevant te zijn en zo een maximale retentie te creëren.

Onze marketing partners

Waarom je kiest voor Comaxx

Jouw succes is ons succes. Alleen wanneer jij tevreden bent zijn wij dat ook. We zetten net dat stapje extra op het vlak van marketing automation. Precies wat je van een partner mag verwachten. We werken niet voor jou maar met jou. We doen het samen en jij kunt op deze manier profiteren van onze uitgebreide expertise op het gebied van marketing automation. Daag ons uit en we behalen de beste resultaten. Aarzel niet en neem contact met ons op.

Meer weten over marketing automation?

Of wil je meer informatie over HubSpot? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder! 

  • Meer dan 20 jaar ervaring

  • Award winning

  • Online groei gegarandeerd

Wij behaalden resultaten voor
  • royalcanin
  • dc klinieken

Of bereik ons via

Maandag tot en met vrijdag 08:30 – 17:30

lijn