Comaxx Testteam: “Dit werk is wie ik ben”

In de nieuwste aflevering van de Comaxx Podcast onthult Sven Bijlsma, een sleutelfiguur in het testteam van Comaxx, zijn unieke reis en de passie voor zijn werk. Aangenomen zonder formele ervaring in testen, deelt Sven hoe hij toch een cruciale rol binnen het bedrijf heeft weten te bemachtigen.

Hoe ben je bij Comaxx terechtgekomen en wat was je eerste indruk?

“Ze zochten eigenlijk naar een tester en hoewel ik geen directe ervaring had, zag ik dit als een uitgelezen kans. Mijn opleiding en eerdere werk in webontwikkeling gaven me een goede basis, maar het was bij Comaxx dat ik echt mijn roeping vond in het testen. Ik werd verwelkomd in een omgeving waar leren en groei centraal stonden.”

“Het unieke aan mijn rol hier is de vrijheid en het vertrouwen dat ik krijg. Testen is meer dan alleen bugs vinden; het gaat over het waarborgen van kwaliteit en gebruikerstevredenheid. Elke dag biedt nieuwe uitdagingen en kansen om creatief te denken. Ik geniet ervan om in detail te treden en te zorgen dat alles wat we leveren van topkwaliteit is.”

Sven Bijlsma

Kun je een typische werkdag beschrijven?

“Mijn dag begint vaak met een stand-up waar we de prioriteiten voor de dag doornemen. Daarna duik ik in de wereld van testen, waar geen dag hetzelfde is. Van het doorlopen van tickets tot het uitvoeren van complexe tests, het is een constante balans tussen detailgerichtheid en efficiëntie. Wat ik vooral waardeer, is de ruimte voor dialoog met collega’s over hoe we onze processen kunnen verbeteren.”

Wat vind je het meest uitdagend aan je werk?

“De snel veranderende technologie is zowel een uitdaging als een drijfveer. Het dwingt je om altijd op de hoogte te blijven en je vaardigheden aan te scherpen. De grootste voldoening komt echter wanneer een project succesvol live gaat, wetende dat mijn bijdrage heeft geholpen om dat mogelijk te maken.”

“Testen evolueert voortdurend, en ik geloof dat we aan de vooravond staan van nog grotere veranderingen, vooral met de opkomst van AI en automatisering. Maar wat blijft, is de behoefte aan menselijk inzicht en begrip. Ik kijk uit naar de rol die ik zal spelen in deze toekomst, waarbij ik ervoor zorg dat technologie dient om mensen beter te maken.”

Samenwerken?

Klaar om samen het maximale uit jouw organisatie te halen? Neem contact met ons op! 

  • Samen online succes behalen
  • Ontvang vrijblijvend persoonlijk en professioneel advies
  • Meer dan 20 jaar online ervaring

 

Comaxx neemt je privacy serieus, dus we gebruiken jouw persoonsgegevens alleen voor administratieve doeleinden en om de producten en services te leveren die je bij ons opvraagt. Uitschrijven kan op elk gewenst moment. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

Wij realiseerden
extra online groei voor: