“Frontend ontwikkeling gaat om het bouwen van bruggen tussen mensen en technologie”

“Elke regel code vertelt een verhaal, het is aan ons om het te vertalen naar een taal die iedereen kan begrijpen.” In de nieuwste aflevering van de Comaxx Podcast, hebben we het genoegen gehad om diepgaand in gesprek te gaan met Rowan van Oorschot. Als een sleutelfiguur in de wereld van webontwikkeling bij Comaxx, deelt Rowan zijn unieke inzichten en ervaringen in de dynamische wereld van frontend ontwikkeling.

Hoe ben je begonnen in de wereld van frontend ontwikkeling?

“Ik ben eigenlijk bij toeval in de wereld van frontend ontwikkeling gerold. Tijdens mijn studie interactieve vormgeving kwam ik in aanraking met HTML, CSS, en een beetje JavaScript. Wat begon als een lichte interesse, groeide al snel uit tot een passie. Ik vond het fascinerend hoe code kon transformeren in visueel aantrekkelijke en functionele websites. Toen ik de kans kreeg om bij Comaxx aan de slag te gaan, heb ik die met beide handen aangegrepen.”

“Bij Comaxx heb ik aan een aantal erg interessante projecten mogen werken. Een project dat me bijzonder na aan het hart ligt, is de ontwikkeling van een WordPress-site voor een ziekenhuis gespecialiseerd in radiotechnologie. Het was niet alleen technisch uitdagend, maar het had ook een diepe betekenis, wetende dat ons werk zou bijdragen aan de gezondheidszorg. Een ander project dat me opvalt, is de ontwikkeling van een e-commerce platform in Shopware voor een bedrijf gespecialiseerd in medische hulpmiddelen. Het was fascinerend om te zien hoe onze digitale oplossingen een directe impact hadden op de efficiëntie en toegankelijkheid van essentiële medische voorzieningen.”

Rowan van Oorschot

Wat vind je het meest uitdagend en belonend in je werk?

“De constante evolutie in de technologie is zowel een uitdaging als een beloning. Het vereist dat je voortdurend leert en jezelf ontwikkelt om bij te blijven met de nieuwste trends en technieken. Maar het is erg lonend om te zien hoe onze projecten tot leven komen en een positieve impact hebben op de gebruikerservaring en onze klanten.”

“AI gaat ongetwijfeld een grote rol spelen in de toekomst van frontend ontwikkeling. Het biedt spannende mogelijkheden voor personalisatie en efficiëntie, maar brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee op het gebied van privacy en ethiek. Ik geloof dat er altijd een menselijke touch nodig zal zijn, vooral als het gaat om creativiteit en empathie in design. Het is aan ons om de juiste balans te vinden tussen het benutten van AI om ons werk te verbeteren en het behouden van de menselijke aspecten die onze creaties uniek maken.”

Samenwerken?

Klaar om samen het maximale uit jouw organisatie te halen? Neem contact met ons op! 

  • Samen online succes behalen
  • Ontvang vrijblijvend persoonlijk en professioneel advies
  • Meer dan 20 jaar online ervaring

 

Comaxx neemt je privacy serieus, dus we gebruiken jouw persoonsgegevens alleen voor administratieve doeleinden en om de producten en services te leveren die je bij ons opvraagt. Uitschrijven kan op elk gewenst moment. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

Wij realiseerden
extra online groei voor: