Wanneer gebruik je Shopware?

In de nieuwste aflevering van de Comaxx Podcast bespraken Mark Vermeltfoort en Rowan van Oorschot de voor- en nadelen van Magento en Shopware. In dit blog richten we ons op Shopware en waarom dit platform een uitstekende keuze is voor bepaalde bedrijven.

Shopware: wanneer?

Rowan van Oorschot, frontend developer en Shopware specialist, heeft veel ervaring met het werken met Shopware. Hij legt uit waarom Shopware vaak de voorkeur geniet voor bedrijven die gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit belangrijk vinden. “Shopware is gebruiksvriendelijker, vooral voor frontend developers. Het biedt een mooiere en duidelijkere interface en heeft voordelen, zoals de Shopping Experiences,” zegt Rowan.

Voordelen van Shopware

Shopware biedt een aantal sterke punten die het platform aantrekkelijk maken voor bedrijven:
• Gebruiksvriendelijke interface: Shopware heeft een intuïtieve en duidelijke interface die het voor gebruikers makkelijker maakt om de webshop te beheren.
• Shopping Experiences: Dit is een drag-and-drop systeem waarmee je eenvoudig elementen kunt verplaatsen en configureren, wat het creëren van aantrekkelijke en functionele webshops vereenvoudigt.

Rowan van Oorschot

Ervaring van Comaxx met Shopware

Bij Comaxx hebben ze veel ervaring met het werken met Shopware. Rowan geeft enkele voorbeelden van toepassingen die ze hebben ontwikkeld met Shopware:

  • Comaxx thema: “We hebben een eigen Comaxx thema ontwikkeld dat als basis kan worden ingezet voor al onze potentiële klanten. Dit thema heeft extra functionaliteiten zoals een sticky header en andere handige opties,” vertelt Rowan.
  • Uitbreidingen voor het CMS-systeem: “We hebben aanpassingen gedaan aan het CMS-systeem met tracking op de beleveniswereld, waardoor klanten meer mogelijkheden hebben om een pagina op te maken.”

De kracht van Shopware

Een van de sterke punten van Shopware is de flexibiliteit die het platform biedt. Rowan benadrukt dat Shopware een volledig API-gebaseerd systeem is, wat betekent dat je het kunt koppelen aan verschillende andere systemen en tools. “Shopware biedt veel vrijheid en mogelijkheden om aan de specifieke behoeften van de klant te voldoen,” zegt Rowan.

Rowan wijst erop dat Shopware vooral aantrekkelijk is voor bedrijven die een mooie en gebruiksvriendelijke voorkant voor hun webshop willen hebben zonder diepgaande technische kennis te hoeven hebben. “Het is een flexibel en aanpasbaar platform dat gebruikers veel vrijheid biedt,” legt hij uit.

Migratie van Magento naar Shopware

Voor bedrijven die overwegen om over te stappen van Magento naar Shopware, biedt Rowan waardevol advies. “Je zult in Shopware een nieuw thema moeten bouwen, maar dat kan ook kansen bieden voor optimalisatie,” zegt hij. “Het is een geschikt moment om opnieuw te beginnen en het design te optimaliseren.”

Veel gestelde vragen over Shopware

Wat zijn de voordelen van Shopware?

Shopware biedt een gebruiksvriendelijke en intuïtieve interface, samen met flexibele ontwerpmogelijkheden zoals de Shopping Experiences. Het is een volledig API-gebaseerd systeem dat eenvoudig gekoppeld kan worden aan andere tools en systemen.

Wanneer gebruik je Shopware?

Shopware is geschikt voor bedrijven die op zoek zijn naar een flexibel en gebruiksvriendelijk platform. Het is vooral aantrekkelijk voor frontend developers en bedrijven die een mooie en duidelijke interface willen hebben.

Wat zijn enkele voorbeelden van toepassingen met Shopware?

Bij Comaxx hebben ze een eigen Comaxx thema ontwikkeld en aanpassingen gedaan aan het CMS-systeem om klanten meer mogelijkheden te bieden voor paginaopmaak.

Waarom zou ik kiezen voor Shopware?

Shopware biedt veel vrijheid en flexibiliteit, en is eenvoudig te gebruiken zonder diepgaande technische kennis. Het is een veelzijdig platform dat aan verschillende behoeften van bedrijven kan voldoen.

Samenwerken?

Klaar om samen het maximale uit jouw organisatie te halen? Neem contact met ons op! 

  • Samen online succes behalen
  • Ontvang vrijblijvend persoonlijk en professioneel advies
  • Meer dan 20 jaar online ervaring

 

Comaxx neemt je privacy serieus, dus we gebruiken jouw persoonsgegevens alleen voor administratieve doeleinden en om de producten en services te leveren die je bij ons opvraagt. Uitschrijven kan op elk gewenst moment. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

Wij realiseerden extra online groei voor: