Demand Generation in sales: vraag kun je creëren

Een verkoper vertelde me laatst ‘ik wil wel op LinkedIn praten over mijn expertise, maar ik denk niet dat het leeft in mijn markt’. Vanuit de Demand Generation gedachte moet je dan omdenken, zo vertelde ik hem, en juist zorgen dat het gaat leven: door op ‘dark social’ platforms als LinkedIn juist je kennis en visie te delen. Demand Generation namelijk is een cruciale strategie voor verkopers om interesse en vraag naar hun producten of diensten te genereren. In dit artikel leg ik uit wat Demand Generation inhoudt en hoe je deze strategie kunt toepassen op ‘dark social’ platforms zoals LinkedIn.

Wat is Demand Generation?

Demand generation is het proces van het creëren en stimuleren van interesse in een product of dienst door middel van marketing- en verkooptechnieken. Het doel is om potentiële klanten te identificeren en hen door de sales funnel te leiden, zodat ze uiteindelijk klant worden. ‘Dark Social’ verwijst naar het delen van informatie, links en content via privékanalen zoals chatapps, e-mails en social media platforms zoals LinkedIn. Dit soort verkeer is moeilijk te meten en traceren, maar het is van groot belang voor verkopers omdat het een directe invloed heeft op de zichtbaarheid en het bereik van hun boodschap.

LinkedIn als platform voor Demand Generation

LinkedIn is een krachtig platform voor verkopers om relaties op te bouwen en vraag te genereren naar hun producten of diensten. Met meer dan 700 miljoen professionals wereldwijd, biedt het een unieke kans om doelgroepen te bereiken en te beïnvloeden. Strategieën om vraag te creëren met LinkedIn:

1. Deel waardevolle content:
Deel regelmatig inzichtelijke, interessante en relevante content die je doelgroep aanspreekt. Dit kan in de vorm van blogposts, video’s, infographics, whitepapers en meer.

2. Netwerk effectief:
Bouw relaties op met potentiële klanten, partners en influencers in je branche. Maak gebruik van LinkedIn’s geavanceerde zoekfuncties en connect met mensen die je kunt helpen bij het genereren van vraag.

3. Maak gebruik van LinkedIn Groups:
Doe mee aan relevante LinkedIn-groepen en draag actief bij aan discussies. Dit vergroot je zichtbaarheid en stelt je in staat om je expertise te tonen

4. Personal branding:
Werk aan je personal branding door je profiel te optimaliseren en je expertise en ervaring te benadrukken. Dit helpt je om jezelf te positioneren als een autoriteit in je vakgebied en vergroot het vertrouwen bij potentiële klanten.

Demand Generation: Tips voor de juiste uitvoering

Demand Generation is dus een essentiële strategie voor verkopers die actief zijn op ‘dark social’ platforms zoals LinkedIn. Door het delen van waardevolle content, effectief netwerken, deelnemen aan LinkedIn-groepen en het werken aan je personal branding, kun je als verkoper succesvol vraag creëren naar je producten of diensten. Het is belangrijk om te onthouden dat het proces van het genereren van vraag tijd en inspanning kost, maar de investering zal zich uiteindelijk terugbetalen in de vorm van meer leads en potentiële klanten. Enkele belangrijke tips om te onthouden bij het implementeren van deze strategieën zijn:

  • Wees geduldig en consistent in je inspanningen om vraag te genereren. Resultaten zullen niet onmiddellijk zichtbaar zijn, maar met de tijd zul je de vruchten plukken van je harde werk.
  • Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in je branche, zodat je altijd relevante en actuele informatie kunt delen met je netwerk.
  • Zorg ervoor dat je een goede balans vindt tussen promotionele en informatieve content. Te veel zelfpromotie kan als storend worden ervaren, terwijl waardevolle content je netwerk kan helpen en tegelijkertijd je autoriteit versterkt.
  • Wees authentiek in je communicatie en probeer oprecht te zijn in je interacties met anderen. Mensen zijn eerder geneigd om te reageren op en zich te engageren met iemand die echt en benaderbaar overkomt

Door deze strategieën toe te passen en je inspanningen op LinkedIn en andere dark social platforms te richten, ben je goed op weg om vraag te genereren en je verkoopresultaten te verbeteren.

Samenwerken?

Klaar om samen het maximale uit jouw organisatie te halen? Neem contact met ons op! 

  • Samen online succes behalen
  • Ontvang vrijblijvend persoonlijk en professioneel advies
  • Meer dan 20 jaar online ervaring

 

Comaxx neemt je privacy serieus, dus we gebruiken jouw persoonsgegevens alleen voor administratieve doeleinden en om de producten en services te leveren die je bij ons opvraagt. Uitschrijven kan op elk gewenst moment. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

Wij realiseerden
extra online groei voor: