Digitale toegankelijkheid-scan
Er is werk aan de winkel op het gebied van digitale toegankelijkheid. Begin 2018 onderzocht Stichting Accessibility liefst 8.600 zorgwebsites. Wat bleek? Geen enkele website was volledig toegankelijk voor mensen met een functiebeperking. Voldoe aan de digitale toegankelijkheidseisen! Vraag nu onze scan aan.
Digitale toegankelijkheid?
Digitale toegankelijkheid is voor het merendeel van de zorgorganisaties nog een onbekend begrip. Het Informatieberaad Zorg wil hier graag zo snel mogelijk verandering in brengen. Daarom is dit samenwerkingsverband een initiatief gestart om de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) verplicht te maken voor organisaties in de zorg. Dit houdt in dat de kans aanwezig is dat websites binnenkort moeten voldoen aan deze digitale toegankelijkheidseisen. Tijd om de handen uit de mouwen te steken dus. We helpen je te starten met behulp van onze scan.
Vanuit een analyse op basis van de verplichte toegankelijkheidseisen die worden voorgeschreven door de Nederlandse overheid en te vinden zijn op digitoegankelijk.nl, nemen we jouw digitale kanaal onder de loep. Hierbij wordt onder meer antwoord gegeven op vragen als:
- Is er voldoende contrast tussen de voor en achtergrond kleuren?
- Zijn bezoekers in de gelegenheid om bewegende, scrollende, knipperende en automatische verversende onderdelen te stoppen?
- Is het digitale kanaal te bedienen met het toetsenbord? En is het daarbij zichtbaar bij welk onderdeel je je bevindt?
- Is het mogelijk om tekst te vergroten zonder dat er iets wegvalt of niet meer werkt?
-
Toetsing
Er wordt gestart met een toetsing door een van onze online specialisten, samen met een projectcoördinator.
-
Rapportage
Ontvang een rapportage met daarin de huidige status en een actieplan om het digitale platform te optimaliseren.
-
Aan de slag!
We begeleiden je bij het interpreteren van de resultaten in de rapportage. Samen bepalen we de op te pakken onderdelen.
Een greep uit onze klanten
Wat ontvang ik met een digitale toegankelijkheid-scan?
Nadat de toetsing heeft plaatsgevonden door een van onze UX-specialisten, tezamen met een projectcoördinator, resulteert dit in een rapportage. Deze rapportage is gestructureerd volgens de eisen van de WCAG 2.1. Per eis vermelden we het volgende:
- De exacte formulering van de eis en een verwijzing naar de bijbehorende succescriteria op w3.org;
- Onze interpretatie van deze eis voor de te toetsen digitale kanalen;
- De toetsingsresultaten;
- Conclusie of er wordt voldaan of niet en aanbevelingen indien niet wordt voldaan.
Hieruit rolt uiteindelijk een 0-meting met daarin de huidige status én direct een actieplan om aan de slag te gaan om het digitale platform te optimaliseren. Vanuit de dialoog wordt je begeleid wat betreft het interpreteren van de rapportage. Samen bepalen we de prioriteiten en op te pakken onderdelen.