UX design

Gebruikerservaring staat centraal in het succes van elk online platform. UX gaat verder dan alleen het grafisch ontwerp en het gebruiken van de website of webshop zelf. Het omvat ook onderdelen zoals logo design, je huisstijl, front-end development en DTP.

Neem contact op

Een goed logo en een herkenbare huisstijl zorgen voor een directe band met de gebruikers. Hiermee krijgen ze meteen een bepaald gevoel bij je merk. Onze front-end developers zorgen ervoor dat visuele onderdelen van een website niet alleen mooi eruit zien, maar dat ze ook praktisch en makkelijk te gebruiken zijn. DTP design is belangrijk om ervoor te zorgen dat je huisstijl en logo overal hetzelfde zijn, zoals in folders, op posters of op visitekaartjes. Zo krijg je een eenduidig beeld van je merk, zowel online als offline.

Bij Comaxx zien we de waarde van UX en hoe het jou kan helpen om de gewenste resultaten te behalen.

Wat is UX?

Een UX-designer houdt zich bezig met het ontwerpen van gebruiksvriendelijke maar ook visueel aantrekkelijke websites, apps of webshops. UX of user experience verwijst naar de manier waarop een eindgebruiker met een product of website/webshop omgaat en wat diegene hierbij voelt. UI, oftewel user interface, is hier ook een onderdeel van. Het doel van UX design is om de interactie tussen de gebruiker en het product of de dienst zo eenvoudig, efficiënt en aangenaam mogelijk te maken.

Bij UX design draait alles om het begrijpen van de behoeften en wensen van de gebruiker. Het gaat niet alleen om hoe een product eruitziet, maar vooral om hoe het werkt en aanvoelt. Een UX designer onderzoekt en evalueert hoe gebruikers zich voelen over een systeem, zoekt naar manieren om hun interacties te verbeteren en creëert oplossingen die zowel gebruiksvriendelijk als esthetisch aantrekkelijk zijn.

Navigatie op een website of webshop

Iets wat ontzettend belangrijk is in de gebruikerservaring (UX) is de navigatie van een website of webshop. Door middel van navigatie kunnen bezoekers zich moeiteloos door de website bewegen op zoek naar de informatie die zij zoeken. Goed ontworpen navigatie is logisch en vergt minimale inspanning. Menu’s moeten duidelijk gelabeld zijn, een consistente structuur hebben en strategisch geplaatst zijn. Een overzichtelijke navigatie vermindert niet alleen de frustratie bij gebruikers, maar verhoogt ook de tijd die ze op de site doorbrengen en verbetert de algehele tevredenheid.

Samenwerken?

Klaar om samen het maximale uit jouw organisatie te halen? Neem contact met ons op! 

  • Samen online succes behalen
  • Ontvang vrijblijvend persoonlijk en professioneel advies
  • Meer dan 20 jaar online ervaring

 

Comaxx neemt je privacy serieus, dus we gebruiken jouw persoonsgegevens alleen voor administratieve doeleinden en om de producten en services te leveren die je bij ons opvraagt. Uitschrijven kan op elk gewenst moment. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

Wij realiseerden extra online groei voor: