User experience (UX)

Gebruikerservaring staat centraal in het succes van elk online platform. UX gaat verder dan alleen het grafisch ontwerp en het gebruiken van de website of webshop zelf. Het omvat ook onderdelen zoals logo design, je huisstijl, front-end development en DTP. Een goed logo en een herkenbare huisstijl zorgen voor een directe band met de gebruikers. Hiermee krijgen ze meteen een bepaald gevoel bij je merk. Onze front-end developers zorgen ervoor dat visuele onderdelen van een website niet alleen mooi eruit zien, maar dat ze ook praktisch en makkelijk te gebruiken zijn. DTP design is belangrijk om ervoor te zorgen dat je huisstijl en logo overal hetzelfde zijn, zoals in folders, op posters of op visitekaartjes. Zo krijg je een eenduidig beeld van je merk, zowel online als offline.

Bij Comaxx zien we de waarde van UX en hoe het jou kan helpen om de gewenste resultaten te behalen.

De user experience van jouw website verbeteren?

Wat is UX?

Een UX-designer houdt zich bezig met het ontwerpen van gebruiksvriendelijke maar ook visueel aantrekkelijke websites, apps of webshops. UX of user experience verwijst naar de manier waarop een eindgebruiker met een product of website/webshop omgaat en wat diegene hierbij voelt. UI, oftewel user interface, is hier ook een onderdeel van. Het doel van UX design is om de interactie tussen de gebruiker en het product of de dienst zo eenvoudig, efficiënt en aangenaam mogelijk te maken.

Bij UX design draait alles om het begrijpen van de behoeften en wensen van de gebruiker. Het gaat niet alleen om hoe een product eruitziet, maar vooral om hoe het werkt en aanvoelt. Een UX designer onderzoekt en evalueert hoe gebruikers zich voelen over een systeem, zoekt naar manieren om hun interacties te verbeteren en creëert oplossingen die zowel gebruiksvriendelijk als esthetisch aantrekkelijk zijn.

Voor deze klanten realiseerden we al online groei

Navigatie op een website of webshop

Iets wat ontzettend belangrijk is in de gebruikerservaring (UX) is de navigatie van een website of webshop. Door middel van navigatie kunnen bezoekers zich moeiteloos door de website bewegen op zoek naar de informatie die zij zoeken. Goed ontworpen navigatie is logisch en vergt minimale inspanning. Menu’s moeten duidelijk gelabeld zijn, een consistente structuur hebben en strategisch geplaatst zijn. Een overzichtelijke navigatie vermindert niet alleen de frustratie bij gebruikers, maar verhoogt ook de tijd die ze op de site doorbrengen en verbetert de algehele tevredenheid.

Wat zijn jouw UX-uitdagingen?

We willen graag een dieper inzicht krijgen in de specifieke uitdagingen die je ervaart op je huidige website. Door jouw antwoorden kunnen we gerichte oplossingen bieden om de gebruikerservaring te verbeteren. Neem even de tijd om de volgende vragen te beantwoorden:

 1. Wat zijn de grootste frustraties die jouw websitebezoekers ervaren?
  • Denk hierbij aan zaken als navigatieproblemen, lange laadtijden, of moeilijk te vinden informatie.
 2. Hoe beoordeel je de huidige visuele aantrekkingskracht van je website?
  • Is je website visueel aantrekkelijk en uitnodigend, of denk je dat er ruimte is voor verbetering?
 3. Ervaar je problemen met de consistentie van je huisstijl op de website?
  • Is je huisstijl consequent doorgevoerd op alle pagina’s van je website, of merk je inconsistenties in bijvoorbeeld kleurgebruik of lettertypes?

Laat Comaxx je helpen! Vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvend gesprek en advies op maat. Zo kunnen we samen werken aan een website die niet alleen prachtig oogt, maar ook perfect aansluit bij de behoeften van jouw gebruikers.

Een UX design laten maken?

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jou? Neem contact met ons op via onderstaand formulier of de chat!

 • Meer dan 20 jaar ervaring

 • Award winning

 • Online groei gegarandeerd

Wij behaalden resultaten voor
 • royalcanin
 • dc klinieken

Of bereik ons via

Maandag tot en met vrijdag 08:30 – 17:30

lijn