Een mijlpaal in toegankelijkheid: WCAG-Certificering bij Comaxx

Bij Comaxx staat toegankelijkheid hoog in het vaandel, zoals duidelijk wordt uit het werk van Maud Wijn, een ervaren UX designer die zich inzet voor het ontwerpen van inclusieve en toegankelijke digitale ervaringen. In een interview voor de Comaxx Podcast vertelt ze over een recente prestatie van Comaxx, het behalen van de WCAG-certificering voor projecten. Dit blog verkent de impact van deze certificering en hoe het de visie van Comaxx op toegankelijkheid weerspiegelt.

Wat is WCAG-certificering?

De Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) certificering is een standaard die aantoont dat digitale content voldoet aan internationaal erkende toegankelijkheidsnormen. Voor bedrijven als Comaxx betekent dit een bevestiging dat de websites die ze bouwen toegankelijk zijn voor mensen met diverse beperkingen, zoals visuele, auditieve, motorische en cognitieve handicaps.

Het proces naar certificering

Het behalen van een WCAG-certificering is geen kleine prestatie. Maud legt uit hoe Comaxx dit proces heeft benaderd: “We hebben bij Comaxx een project echt op laten keuren door een gespecialiseerd bureau. We hebben het gehaald, dus daar zijn we natuurlijk wel super trots op.” Dit vereist een grondige evaluatie van de website, van code tot content, om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de strenge eisen voor toegankelijkheid.

Maud Wijn

De betekenis van WCAG-certificering voor Comaxx

Voor Comaxx vertegenwoordigt deze certificering meer dan alleen een technische prestatie; het weerspiegelt een diepe toewijding aan hun waarden van inclusiviteit en gelijkheid. “Het is een hele andere tak van sport. Het valt absoluut wel binnen webdesign, maar je hebt er andere experts voor nodig die het echt kunnen keuren,” zegt Maud. Het succesvol behalen van de certificering onderstreept de toewijding van Comaxx aan het bouwen van een toegankelijk internet voor iedereen.

Veelgestelde vragen

 1. Wat houdt WCAG-certificering in?
 • WCAG-certificering betekent dat een website voldoet aan bepaalde internationale richtlijnen voor toegankelijkheid, waardoor deze bruikbaar is voor mensen met verschillende beperkingen.
 1. Waarom is WCAG-certificering belangrijk?
 • Het garandeert dat de website toegankelijk is voor een breed publiek, inclusief mensen met beperkingen, wat essentieel is voor gelijke toegang tot informatie en diensten.
 1. Hoe beïnvloedt WCAG-certificering een bedrijf?
 • Het versterkt de reputatie van het bedrijf als sociaal verantwoordelijk en toegewijd aan inclusiviteit, en kan helpen bij het voldoen aan wettelijke vereisten.
 1. Wat zijn de voordelen voor gebruikers van WCAG-gecertificeerde websites?
 • Gebruikers ervaren een verbeterde toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid, wat essentieel is voor mensen met beperkingen om volledig deel te nemen aan de digitale samenleving.

Samenwerken?

Klaar om samen het maximale uit jouw organisatie te halen? Neem contact met ons op! 

 • Samen online succes behalen
 • Ontvang vrijblijvend persoonlijk en professioneel advies
 • Meer dan 20 jaar online ervaring

 

Comaxx neemt je privacy serieus, dus we gebruiken jouw persoonsgegevens alleen voor administratieve doeleinden en om de producten en services te leveren die je bij ons opvraagt. Uitschrijven kan op elk gewenst moment. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

Wij realiseerden extra online groei voor: