De rol van duurzaamheid: de E-Waste Challenge

Bij Comaxx nemen we onze verantwoordelijkheid voor het milieu serieus, onze collega Rianka Beckers vertelt daarover in de nieuwste aflevering van de Comaxx Podcast. Duurzaamheid is niet slechts een bijzaak; het is een integraal onderdeel van hoe we zaken doen. In dit blog verkennen we de stappen die we nemen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd onze bedrijfsprocessen te verbeteren.

De E-Waste Challenge: een kerninitiatief


Een van onze meest prominente initiatieven is de E-Waste Challenge, geleid door onze contentspecialist Rianka Beckers. Dit programma richt zich op het verzamelen en verantwoord recyclen van elektronisch afval. Van de restwaarde van de hardware planten we bomen in een bedrijfsbos in de buurt van Eindhoven. Ons doel? Samen 2.500 bomen planten. Het project illustreert perfect hoe milieubewustzijn kan samengaan met bedrijfsinnovatie.

Rianka heeft ook een uitgebreid duurzaamheidsplan opgesteld voor ons moederbedrijf Acknowledge en haar dochterondernemingen, waaronder Comaxx. Dit plan benadrukt niet alleen recycling, maar ook andere duurzame praktijken zoals het verminderen van energieverbruik, het gebruik van duurzame materialen en het betrekken van de hele organisatie bij milieuvriendelijke acties.

Rianka Beckers

Betrokkenheid bij de organisatie

Onze inzet voor duurzaamheid gaat verder dan onze directe bedrijfsvoering. We zoeken actief de samenwerking op met andere bedrijven en lokale gemeenschappen om gezamenlijke duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. Door samen te werken in de E-waste Challenge, helpen we niet alleen het milieu, maar bieden we ook bedrijven de kans om hun sociale verantwoordelijkheid te nemen.

Een ander belangrijk aspect van onze duurzaamheidsstrategie is educatie. We organiseren bijvoorbeeld interne sessies om onze medewerkers te informeren over het belang van duurzaamheid en hoe zij een positieve impact kunnen hebben op het milieu.

Terwijl we vooruitkijken, blijven we nieuwe manieren onderzoeken om onze duurzaamheidsinspanningen uit te breiden. Innovatie staat centraal in onze aanpak, waarbij we altijd zoeken naar betere en efficiëntere manieren om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Veelgestelde vragen over duurzaamheid bij Comaxx

  • Wat zijn de voordelen van de E-waste Challenge?
  • Door deel te nemen aan de e-waste Challenge helpen bedrijven niet alleen het milieu te beschermen, maar verbeteren ze ook hun eigen duurzaamheidsprofiel en voldoen ze aan de groeiende regelgeving omtrent duurzaamheid, zoals afvalbeheer, reduceren CO2 uitstoot, bijdragen aan de biodiversiteit, etc.
  • Hoe kan ik als bedrijf deelnemen aan de E-waste Challenge?
  • Bedrijven kunnen contact opnemen met ons duurzaamheidsteam via onze website om meer te leren over deelname aan dit programma. https://www.acknowledge.nl/e-waste-challenge/
  • Welke andere duurzaamheidsinitiatieven heeft Comaxx?
  • Naast de e-waste Challenge zijn we actief bezig met het verminderen van ons energieverbruik en onze uitstoot.

Samenwerken?

Klaar om samen het maximale uit jouw organisatie te halen? Neem contact met ons op! 

  • Samen online succes behalen
  • Ontvang vrijblijvend persoonlijk en professioneel advies
  • Meer dan 20 jaar online ervaring

 

Comaxx neemt je privacy serieus, dus we gebruiken jouw persoonsgegevens alleen voor administratieve doeleinden en om de producten en services te leveren die je bij ons opvraagt. Uitschrijven kan op elk gewenst moment. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

Wij realiseerden extra online groei voor: