“Het gaat niet alleen om de code, maar om wat je ermee bouwt”

In een tijd waarin technologie elke hoek van ons leven raakt, spraken we voor de Comaxx Podcast met Maurits van de Kamp, een back-end developer bij Comaxx, over zijn reis door de wereld van de technologie. Zijn passie voor programmeren en zijn visie op de impact van technologie in ons dagelijks leven zijn zowel inspirerend als een herinnering aan waarom we doen wat we doen in de tech-industrie.

Hoe ben je begonnen in de tech-industrie?

Maurits’ reis begon lang voordat hij een sleutelfiguur werd bij Comaxx. “Dat is nogal een lange,” begint hij, terugdenkend aan zijn opleiding in de jaren 90. Toen internet nog in de kinderschoenen stond, koos Maurits voor industriële automatisering, een veld dat breed genoeg was om zijn nieuwsgierigheid te voeden. Zijn fascinatie voor het internet en websitebouw leidde hem uiteindelijk naar een carrière in de technologie. “En ja, zo rond ’94, ’95 begon ik het internet wel interessant te vinden en websites te bouwen.”

Wat drijft je in je werk?

Voor Maurits is programmeren meer dan alleen een baan; het is een passie die teruggaat tot zijn jeugd. Hij deelt hoe hij altijd al geïnteresseerd was in technologie, van zijn eerste ervaringen met programmeren in BASIC tot zijn huidige rol als back-end developer. “Ja, het werk is leuk. Ik heb programmeren sowieso altijd wel leuk gevonden.”

Maurits van de Kamp

De overstap naar Comaxx

De reis naar Comaxx was niet traditioneel. Maurits legt uit hoe hij, als zelfstandige zoekend naar klanten, Comaxx tegenkwam op freelance.nl. Het was hun behoefte aan iemand die niet alleen op afstand werkte maar echt deel uitmaakte van het team, dat Maurits aantrok. “Dat was eigenlijk precies wat ik ook leuk vond, dus zo ben ik hier terechtgekomen.”

Uitdagingen in technologie

Als specialist in back-end development en CMS-systemen spreekt Maurits over de complexiteit en uitdagingen die hij tegenkomt. Van het aanpassen van onhandelbare systemen tot het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke oplossingen voor klanten, zijn werk is nooit eentonig: “Websites voor kleine eenmanszaken en verenigingen zijn leuk om te maken maar hielden mijn bedrijfje niet in leven. Een hele grote, daarvoor moet je bij de grote bedrijven zijn. Maar het programmeerwerk was natuurlijk wel interessant.”

Kijkend naar de toekomst, reflecteert Maurits op de voortdurende evolutie van de tech-industrie en hoe aanpassingsvermogen en levenslang leren essentieel zijn. Zijn advies aan opkomende technologen is om nieuwsgierig te blijven, te experimenteren en nooit te stoppen met leren.

Samenwerken?

Klaar om samen het maximale uit jouw organisatie te halen? Neem contact met ons op! 

  • Samen online succes behalen
  • Ontvang vrijblijvend persoonlijk en professioneel advies
  • Meer dan 20 jaar online ervaring

 

Comaxx neemt je privacy serieus, dus we gebruiken jouw persoonsgegevens alleen voor administratieve doeleinden en om de producten en services te leveren die je bij ons opvraagt. Uitschrijven kan op elk gewenst moment. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

Wij realiseerden extra online groei voor: