HubSpot Content Assistant: Hubspot helpt je met content

Met content zorg je voor bezoekers, leads en omzet, maar het maken van content is tijdrovend. De AI-contentassistent van HubSpot maakt gebruik van het OpenAI GPT-model om iedereen in je team te helpen bij het bedenken, maken en delen van content. De ‘Content Assistent’ integreert naadloos met de HubSpot-producten die je al kent, waardoor je kunt schakelen tussen handmatige en AI-contentcreatie om copy te genereren voor blogberichten, landingspagina’s, marketing e-mails en meer. Geen ‘writer’s block’ meer en je hoeft niet te switchen tussen tools (of nieuwe te leren).

Tegelijk met Content Assistant heeft HubSpot ook ChatSpot geïntroduceerd. ChatSpot is een ‘conversational’ CRM-bot waarmee sales-, marketing- en serviceprofessionals zich kunnen verbinden met HubSpot om hun productiviteit te maximaliseren. Met chat-gebaseerde commando’s kun je alles wat je al doet in HubSpot nog sneller doen.

Hier zijn enkele veelgestelde vragen:

Wat is het verschil tussen Content Assistent en ChatSpot?

Content Assistent en ChatSpot zijn nieuwe AI-gestuurde tools om je productiviteit in HubSpot te verhogen. De Content Assistent werkt samen met HubSpot’s bestaande content marketingtools. Hiermee kun je AI gebruiken om content te genereren en te delen binnen het HubSpot-ecosysteem dat je al gebruikt, zonder dat je content van het ene naar het andere platform hoeft te kopiëren en plakken. Met de Content Assistent kan iedereen in je team e-mails, blogberichten en sociale copy (binnenkort beschikbaar) binnen enkele minuten schrijven in plaats van uren.

ChatSpot.ai is een app die is aangedreven door OpenAI GPT-3 en Dall-E en die je kunt integreren met je HubSpot CRM. Als je eenmaal bent geïntegreerd, kun je ChatSpot’s conversational AI gebruiken om verschillende CRM-gerelateerde taken uit te voeren, zoals het verzenden van follow-up e-mails, het weergeven van “niet-benaderde” leads en het bekijken van de dealstatus. ChatSpot maakt CRM-gegevens gemakkelijk toegankelijk voor sales-, marketing-, groei- en serviceprofessionals en geeft je hele organisatie de kracht om sneller betere beslissingen te nemen.

hubspot content assistent

Zijn de Content Assistent en ChatSpot gratis?

Contentassistentie-functies en ChatSpot zullen gratis zijn zodra deze beschikbaar komen, met extra functies die zijn opgenomen in premium HubSpot-pakketten.

Hoe kan ik beginnen met het gebruik van de Content Assistent?

Als je toegang hebt gekregen tot de private-bèta, kun je de tools gebruiken door naar de teksteditor binnen de blog, landingspagina’s, websitepagina’s, marketing e-mails of kennisbankproducten van HubSpot te navigeren. Typ “/” om te beginnen met slash-commando’s binnen de tekstvakken. Je kunt ook teksten bewerken door de tekst die je wilt wijzigen te markeren en de Content Assistent suggesties te laten geven.

Je kunt ook de HubSpot Sales Chrome-extensie downloaden om verkoopmails te genereren met behulp van AI.


Welke functionaliteiten zitten in de Content Assistent van Hubspot?

In de private-bèta biedt de Content Assistent gebruikers de mogelijkheid om:

  • Verkoop- en marketing-e-mail, blog, kennisbank, webpagina- en landingspagina-copy te genereren, waarbij social media-copygeneratie binnenkort beschikbaar is.
  • Bestaande tekstblokken herschrijven en opnieuw gebruiken.
  • Lange content, zoals whitepapers en ebooks, structuur geven.
  • Ideeën bedenken

De Content Assistent en ChatSpot zijn ontworpen om jou en je team te helpen bij het bereiken van meer succes in minder tijd. Als je klaar bent om je productiviteit te verhogen en je HubSpot-ervaring te verbeteren, probeer deze tools dan vandaag nog uit.