De impact van een hackathon op teamdynamiek

Edwin Vliegenthart deelde voor de Comaxx Podcast zijn ervaringen met een recente hackathon bij Comaxx, waar het team in korte tijd de oude website van het bedrijf transformeerde naar een nieuwe, moderne site. Deze intense en creatieve ervaring benadrukt niet alleen de waarde van snelle innovatie, maar ook het belang van teamwork en samenwerking.

Snelheid en innovatie bij hackathons

“De hackathon stelde ons in staat om snel te handelen en innovatieve oplossingen te implementeren voor onze website,” legt Edwin uit. “Dit soort evenementen zijn cruciaal omdat ze ons dwingen buiten de gebruikelijke kaders te denken en snel te werken, wat leidt tot creatieve oplossingen die in een normale werksituatie misschien niet naar voren zouden komen.”

Teamdynamiek en samenwerking

Een hackathon brengt mensen uit verschillende disciplines samen en creëert een omgeving waarin iedereen moet samenwerken om een gemeenschappelijk doel te bereiken. “Het versterkt de banden tussen teamleden en verbetert de communicatie en samenwerking,” zegt Edwin. “Iedereen leert op een andere manier te werken en respecteert elkaars vaardigheden en bijdragen.”

Edwin Vliegenthart

Veelgestelde vragen over de impact van hackathons

1. Wat is het doel van een hackathon? Een hackathon is een evenement, meestal gehouden over meerdere dagen, waarin deelnemers intensief samenwerken aan projecten. Het primaire doel is om snel prototypes te ontwikkelen of problemen op te lossen met een frisse, innovatieve aanpak.

2. Hoe bereid je je voor op een hackathon? Voorbereiding op een hackathon omvat het identificeren van een duidelijk doel of probleem om aan te werken, het samenstellen van een team met diverse vaardigheden, en het plannen van resources en tools die nodig zijn om efficiënt te werken.

3. Welke voordelen biedt een hackathon voor een bedrijf? Hackathons bevorderen innovatie, snelle probleemoplossing en teambuilding. Ze kunnen ook leiden tot de ontwikkeling van nieuwe producten of verbeteringen aan bestaande processen die het bedrijf competitief kunnen maken.

Samenwerken?

Klaar om samen het maximale uit jouw organisatie te halen? Neem contact met ons op! 

  • Samen online succes behalen
  • Ontvang vrijblijvend persoonlijk en professioneel advies
  • Meer dan 20 jaar online ervaring

 

Comaxx neemt je privacy serieus, dus we gebruiken jouw persoonsgegevens alleen voor administratieve doeleinden en om de producten en services te leveren die je bij ons opvraagt. Uitschrijven kan op elk gewenst moment. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

Wij realiseerden extra online groei voor: