“AI is geen bedreiging, maar een kans voor groei.”

  • Sam van der Put

“De kunst is dat je AI niet als bedreiging ziet, maar juist als hulpmiddel om de output van je werk optimaal te krijgen,” vertelt Noor Spieringhs van Geeqs in een interview met Comaxx.

Geeqs focust zich op innovatie voor hun opdrachtgevers én zodat ze als bedrijf met plezier blijven groeien. Geeqs heeft Comaxx ingeschakeld om zich te ontwikkelen op gebied van AI. We interviewden Noor Spieringhs, New Business Manager bij Geeqs, over het traject.

Wie is Geeqs en wie is Noor?

Geeqs kantoor

“Geeqs is een organisatie die is ontstaan met de missie om de ambities van andere organisaties te verwezenlijken. We hebben verschillende afdelingen zoals IT, marketing, finance en HR en werken voor diverse opdrachtgevers in branches zoals kinderopvang, onderwijs, zorg, hotellerie en retail. Ik ben New Business Manager bij Geeqs, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van alle nieuwe business en houd trends in de markt in de gaten, waaronder ook AI ontwikkelingen zoals ChatGPT.”

Wat wil Geeqs met AI?

“Een paar van onze medewerkers gebruikten AI al privé. Ik merkte dat je voor het werkveld specifieker moet zijn in je vraagstukken. We willen AI toepassen in verschillende afdelingen en werkzaamheden, zoals bij HR voor functieprofielen en bij marketing en communicatie voor het schrijven van teksten. Een van onze grootste opdrachtgevers, Nummereen Kinderopvang, vindt het belangrijk om continu te blijven innoveren en in te spelen op marktontwikkelingen en trends. Voor hen zou AI bijvoorbeeld kunnen helpen bij het efficiënter maken van planningen. Het idee is om met behulp van AI taken efficiënter te maken, waardoor je je kunt focussen op wat je leuk vindt en waar jouw talent ligt.”

Lees hier hoe Comaxx je kan helpen met AI.

AI workshops en perceptie

“Ondanks dat collega’s AI al privé gebruikte, werd het nog niet veel op werkzaamheden toegepast. Er was nog weinig bekend over hoe je AI zo efficiënt mogelijk in kunt zetten bij specifieke afdelingen en werkzaamheden. We zijn gestart met een sessie voor onze managers om het begrip van AI te vergroten. Edwin Vlems van Comaxx die de workshop gaf, benadrukte dat je AI moet zien als een hulpmiddel of stagiaire voor taken die je minder leuk vindt. Ook gaf hij praktische voorbeelden die aansloten bij de behoeften van verschillende collega’s. Doordat we deze voorbeelden meteen toe konden passen, kregen collega’s en beter beeld van wat je met AI kunt doen. Het idee dat AI je functie versterkt in plaats van overneemt nam de laatste weerstand weg.”

Praktische toepassingen van AI bij Geeqs

“We gebruiken AI nu al voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van B2B-plannen, het genereren van ideeën voor functieprofielen en snelle research. AI helpt mij persoonlijk ook om efficiënter te werken. Het scheelt veel tijd en het is bijna alsof je een extra medewerker hebt, of in dit geval een stagiaire.”

Toekomstplannen met AI

“We gaan nu onderzoeken welke afdelingen behoefte hebben aan een verdiepingsslag met AI. De samenwerking met Edwin was erg fijn. Door veel verschillende voorbeelden is de tool op een laagdrempelige manier uitgelegd. Het is leuk om te zien hoe AI nu binnen het bedrijf verspreidt en echt leeft. De sessies hebben echt geholpen om AI in een praktisch en positief licht te zetten.”

Noor kijkt uit naar hoe ze bij Geeqs AI verder kunnen integreren in hun werkprocessen. Bij Comaxx zijn we trots dat we een innovatief bedrijf als Geeqs hebben geïnspireerd en geactiveerd om aan de slag te gaan met AI.